'Hamas hamile kadını öldürdü' iddiası yalan çıktı

Filistin-İsrail savaşı esnasında sosyal medyada hamile bir kadının Hamas tarafından işkenceye uğrayarak öldürüldüğü iddia edilmişti. DMM, iddianın yalan olduğunu görüntülerin 2018 yılında Meksika'da çekildiğini açıkladı.

'Hamas hamile kadını öldürdü' iddiası yalan çıktı
'Hamas hamile kadını öldürdü' iddiası yalan çıktı
GİRİŞ 19.10.2023 12:34 GÜNCELLEME 19.10.2023 12:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaş devam ederken sosyal medyada hamile bir kadının, Hamas mensupları tarafından işkenceye uğrayarak öldürüldüğü iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin söz konusu görüntülerle ilgili yaptığı araştırmanın ardından görüntülerin 2018 yılında Meksika'da suç örgütleri arasında yaşanan şiddet olaylarına ait olduğu tespit edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, “Hamile bir kadın Hamas tarafından işkenceye uğrayarak öldürüldü” iddiası doğru değildir.

Bahse konu görüntülerin 2018 yılından beri dolaşımda olduğu ve “Meksika’daki suç örgütleri arasındaki şiddet olaylarını” gösterdiği tespit edilmiştir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    O İşi Yahudiler Yapar Filistinlilere Atar ❤️
    Cevapla
  • Sakaryalı 7 ay önce Şikayet Et
    Çocuk, bebek, kadın, yaşlı KATİLİ İŞGALCİ İSRAİL. Bknz. Tarih 1917-2023
    Cevapla
  • Rebelboy1903 7 ay önce Şikayet Et
    Velev ki öldürmüş. İsrail ne yapmış israil ? Bu topraklarda haddinden fazla kanı bozuk var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu
Rusya ve 3 ülkeden İran açıklaması