Cuntacı general, cumhurbaşkanı maaşından feragat etti

Gabon'da askeri darbeyle iktidara gelen General Brice Oligui Nguema, ülkedeki ekonomik durumdan ötürü cumhurbaşkanı maaşından feragat etti.

Cuntacı general, cumhurbaşkanı maaşından feragat etti
Cuntacı general, cumhurbaşkanı maaşından feragat etti
GİRİŞ 19.10.2023 17:22 GÜNCELLEME 19.10.2023 17:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Hükûmet Sözcüsü Ulrich Manfoumbi, Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı​​​​​​​ Nguema'nın cumhurbaşkanlığı maaşından vazgeçtiğini ve sadece Cumhuriyet Muhafızları Komutanı olarak maaş alacağını duyurdu.

Manfoumbi, kararın kamu maliyesinin durumunun her geçen gün daha iyi anlaşılması sonrası alındığını ifade etti.

Geçiş hükûmetinin Cumhurbaşkanı Nguema, daha önce Ali Bongo döneminde yapılan yolsuzluklarla mücadele edecekleri sözünü vermişti.

Yolsuzlukla mücadele kapsamında, aralarında Ali Bongo'nun eşi Sylvia Bongo Ondimba Valentin ve oğlu Nureddin Bongo'nun da olduğu birçok üst düzey yönetici tutuklanmıştı.

GABON'DA DARBE

Gabon'da 30 Ağustos'ta ulusal televizyon binasına giren bir grup asker, yönetimi ele geçirdiklerini duyurmuştu.

"Kurumların Geçişi ve Restorasyonu Komitesi (CTRI)" isimli askeri yönetim, 26 Ağustos'ta yapılan seçimlerin iptal edildiğini ve ülke sınırlarının kapatıldığını açıklamıştı.

CTRI liderliğine de Cumhuriyet Muhafızları Komutanı General Nguema'nın getirildiği bildirilmişti.

Mevcut Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, 26 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerini üçüncü kez kazanmış, oy verme işleminin son saatlerinde "şiddet" uygulandığı gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı getirilmiş ve oy sayımı sürerken internet kısıtlanmıştı.

Baba Omar Bongo ilk kez 1967'de cumhurbaşkanı seçilmiş, 2009'da hayatını kaybettiğinde koltuğuna oğlu Ali Bongo oturmuştu.

Bongo ailesi 56 yıldır Gabon'u yönetiyordu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • karabahtim 6 ay önce Şikayet Et
    Örnek bir davraniṣ. Helal olsun.
    Cevapla
  • karabahtim 6 ay önce Şikayet Et
    Örnek bir davraniṣ. Helal olsun.
    Cevapla
  • nurettin demir 6 ay önce Şikayet Et
    milletvekili maaşı ile profesör maaşı aynı olmalı. emekli milletvekili emekli profesör maaşı aynı olmalı. aktif çalışan milletvekili aynı zamanda emekli maaşını almamalı.
    Cevapla
  • Ömer 6 ay önce Şikayet Et
    MV nin 1 ayda aldığını tıpçı profesör 3 ameliyatta alıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama