İngiliz basını: Tüm dünya Türkiye'yi dinlemeli

İsrail-Hamas çatışmasıyla küresel kargaşanın arttığına dikkat çeken İngiliz basını, Türkiye hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İngiliz basını Türkiye'yi dünyanın dinlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

GİRİŞ 19.10.2023 18:56 GÜNCELLEME 19.10.2023 18:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki sivillere yönelik katliamı devam ederken İngiliz basınında Türkiye hakkında çarpıcı bir analiz yazısı yayımlandı.

Dünyanın karmaşık küresel zorluklarla karşı karşıya olduğu vurgulanan analiz yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya atıfta bulunuldu.

Avrupa'ya yönelik yasa dışı göçün hâlâ çözümlediği belirtilirken küresel kargaşanın İsrail-Hamas çatışmasıyla artışa geçtiğine dikkat çekildi.

İNGİLİZ BASINI: TÜM DÜNYA TÜRKİYE'Yİ DİNLEMELİ

Türkiye'nin güvenilir bir uluslararası müttefik olarak ortaya koyduğu etkiyi herkesin görmesi gerektiği kaydedilen yazıda, "Türkiye, Batı ve Doğu dünyaları arasında geçiş kapısı olarak jeopolitik açıdan eşsiz bir konuma sahiptir. Türkiye, hem konumu hem de çevre bölgelerdeki tarihi rolü itibarıyla bölgeyi çok daha iyi anlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Putin'i tahıl koridoru konusunda ikna eden Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının ardından kilit bir 'orta güç' ve arabulucu olarak ortaya çıktığından bahsedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son seçim zaferiyle Türkiye'deki büyük popülaritesini bir kez daha kanıtladığından söz edilen yazıda, "Bu ona önemli bir uluslararası ses olarak daha fazla meşruiyet ve istikrar sağlıyor" denildi.

Türkiye'yi dünyanın dinlemesi gerektiğine vurgu yapılan analiz yazısında şu ifadeler yer aldı; Çoğu zaman sadece bölgesel bir güç olarak görülüyor ancak bu, Türkiye'nin konumunu temelde yanlış gösteriyor. Batı ile Doğu'nun kavşağında yer alan Türkiye, uluslararası bir güçtür çünkü nüfuzu Polonya gibi tek bir bölgeyle sınırlı olmaktan çok uzaktır.

Türkiye'nin uluslararası konumu ve nüfuzu Avrupa, Akdeniz, Orta Doğu, Kafkaslar ve Kuzey Afrika'ya kadar uzanmaktadır. Dolayısıyla Türkiye uluslararası istikrarsızlıklardan ve çözülmesi gereken uluslararası sorunlardan bahsederken dünyanın da bunu dikkate alması gerekiyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Sen diyorsun diye dinlemiyecekler dinletecegiiz biz çünkü, nerede mazlum var nerede insan hakları savunulması gerekiyor Türkiye var destek çıkıyor. Allah da görüyor ve yardım ediyor. Katil israilin inandığı bir din yok. Hiç bir din masum insan katletmeye izin vermez. Şeytana hizmet etmeye devam et, o samdaniniz da yanan karanlık mumlar kırılması yakındır. Aydınlık İslam'la gelecek.
    Cevapla
  • Bekir 6 ay önce Şikayet Et
    Sakin olmak lazim. Çünkü at izi it izine karismis durumda.
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Katliami sakin sakin izle rahatina bak sakin ol obur tarafta sana sakin sakin sorarlar mazlumlar katledilirken sen ne yaptin diye rahatini bozma
    Cevapla
  • Leylaa 6 ay önce Şikayet Et
    Bızım reıs akıllıdır ılerı goruslu ve zekıdır dınlemeyen zaten pısman olur
    Cevapla
  • Başkentli 6 ay önce Şikayet Et
    hele kafire bak,yalandan da olsa böyle konuşuyorsunuzya RABBİME CC hamd olsun.150 sene önce başlattığınız 100 sene öncede nihayete erdirdiğiniz projeye rağmen o saydıgın bolgelerdeyiz çok şükür demekki sınırları kanunu aidiyeti değiştirmek için neler yaptın hem cephede hem içerde giderkende nöbetçi(ler) bıraktın amma OSMANLININ ruhunu tam öldüremedin ELHAMDÜLİLLAH.
    Cevapla
  • Neco 6 ay önce Şikayet Et
    Başbakana yapılan karşılama zorlatına gitti gitmiş ingilizin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması! 3 ülkeyi işaret etti! Karadeniz'de petrol...
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü