ABD açıklama yapmıştı! Türkiye'den Venezuela'ya tam destek: Yanınızdayız!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD’nin Venezuela’ya yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklamasını doğru yönde atılmış bir adım olarak görüyoruz” denildi.

GİRİŞ 20.10.2023 05:00 GÜNCELLEME 20.10.2023 09:51
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Venezuela’ya yönelik bazı yaptırımlarını kaldırmasına yönelik açıklama yaptı.

ABD açıklama yapmıştı! Türkiye'den Venezuela'ya tam destek: Yanınızdayız!

'TÜRKİYE GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YANINDADIR'

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Hükümeti ile Birlik Platformu tarafından temsil edilen Venezuela muhalefetini, 17 Ekim’de Barbados'ta imzalanan, siyasi hakların desteklenmesi ve herkes için seçme ve seçilme hakkı garantileri ile ulusal çıkarların muhafazası konularındaki anlaşmalar dolayısıyla kutluyoruz. ABD’nin Venezuela’ya yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklamasını doğru yönde atılmış bir adım olarak görüyoruz. Ülkemiz, 2024 yılında Venezuela’da yapılacak seçimlerin, demokratik ilkelere uygun, şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için Venezuela makamlarına, ihtiyaç duyulması halinde, gereken desteği vermeye hazırdır. Türkiye Cumhuriyeti, tek taraflı yaptırımlara karşı ilkesel tutumunu muhafaza etmekte olup, dostumuz Venezuela’nın geçmişte olduğu gibi bugün de yanındadır” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

ABD, Venezuela’nın 2024’te seçime gideceğini kararlaştırmasının ardından petrol, doğal gaz ve altın sektörlerindeki yaptırımlarla beraber ikincil ticaret yasağını askıya aldı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kararın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun temsilcileri ve Venezule Üniter Platformu (Plataforma Unitaria de Venezuela) arasında seçim için yol haritası belirlenmesinin ardından ABD’nin Venezuela halkına destek olmak için aldığı ifade edildi. ABD Hazine Bakanlığının, petrol, doğal gaz ve altın sektörlerine 6 aylık geçici izin verileceği bildirildi.

ABD açıklama yapmıştı! Türkiye'den Venezuela'ya tam destek: Yanınızdayız!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    dostluğumuz bakidir.düşmanlığımızdan korkun.
    Cevapla
  • osmanlı 6 ay önce Şikayet Et
    ABD MADUROYA MECBUR.ÜLKELER BİRAZ DİK DURSA ABD VE DOLARI BYPASS YAPACAK.bu savaşlar ekonomi üzerine oluyor.abd karşıtları bir arada toparlanmalı.ukrayna rusyaya israil filistine, musul ırak, kktc de türkiyeye bağlanmalı biran önce
    Cevapla
  • Ercan 58 6 ay önce Şikayet Et
    ABD hırsızdır çalar sadece
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika olası bir savaşta yanında görmek istediği ülke sayısını çoğaltmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Venezuella halkı kesinlikle seçimlerde desteklemeli maduroyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu