ABD'li askeri analist Macgregor'dan muhtemel bölgesel savaşta Türkiye uyarısı

ABD'li emekli asker ve askeri analist Douglas Macgregor Gazze'den sonra oluşabilecek daha geniş bir savaş senaryosunda 'bölgesel Sünni Müslüman ittifakı' ve bu ittifaka liderlik edecek Türkiye'nin rolüne dikkat çekti.

GİRİŞ 20.10.2023 01:05 GÜNCELLEME 20.10.2023 09:34
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'de 471 kişiyi katlettiği hastane saldırısının yankıları sürerken, bölgeden bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi.

DOUGLAS MACGREGOR'DAN BÖLGESEL SAVAŞ VE TÜRKİYE UYARISI

ABD'li emekli asker, askeri analist Douglas Macgregor Gazze'deki savaşın genişleyip Ortadoğu'da patlak verecek bölgesel savaş konusunda Türkiye'nin askeri gücü ve geçmişine dikkat çekti. 

"BU GÜCE SAHİP TEK ÜLKE TÜRKİYE"

Macgregor "Türkiye, 80 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkedir ve bölgede İsrail ile bir çatışmada Sünni Arap devletlerine liderlik edebilecek toplumsal uyuma, savaş kültürüne ve askeri güce sahip tek aktördür." ifadelerini kullandı.

Macgregor'ın paylaşımı şu şekilde;

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas ve İsrail arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti, ancak Erdoğan'ın kendisi savaşın "bir iki hafta içinde" durmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye, 80 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkedir ve bölgede İsrail ile bir çatışmada Sünni Arap devletlerine liderlik edebilecek toplumsal uyuma, savaş kültürüne ve askeri güce sahip tek aktördür.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Bölgesel bir savaşta Türkiye, modern silahlarla donatılmış, disiplinli ve kararlı savaşçılar tarafından yönetilen büyük ordular ve hava kuvvetleri kurabilir.

"BÖLGESEL BİR SÜNNİ MÜSLÜMAN İTTİFAKI"

Ankara tarafından yönlendirilen ve Katar tarafından finanse edilen bölgesel bir Sünni Müslüman ittifakının ortaya çıkışı, IDF için, günümüz IDF liderlerinden sadece birkaçının bildiği bir savaş biçimi olan gelişmiş konvansiyonel savaş hayaletini yeniden canlandırıyor."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 243
  • Ceyhun Keleş 6 ay önce Şikayet Et
    Biz Ğazelli Kardeşlerimizin Yanında Olmak İstiyoruz
    Cevapla
  • Sedat 6 ay önce Şikayet Et
    Onursuzca zulüme sessiz kalmaktansa, onurlu bir şekilde ölümüne savaşmalıyız. Nice azlar çoklara galip gelmiştir. Bkz. İslam ve Tarihimiz
    Cevapla
  • Selahattin cihan 6 ay önce Şikayet Et
    Müdahale de geç bile kalındı,kara harekatı başlarsa daha da geç olur,mutlaka müdahele etmeliyiz.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Petrol rezervimiz yok 1-2 uçak uçurup savastiktan sonra yakıtı nerden alacaz araçlar dahil petrol vermezler bize ortada kaliriz
    Cevapla
  • Aydin garip 6 ay önce Şikayet Et
    Kimdiyor petrol yok diye bunu diyeyen yahudidir bunusen diyorsan sen bir siyonistsin yazilacak cok sey var ama terbiyesizsin sen korkak tavuk
    Cevapla
  • tsk 7 ay önce Şikayet Et
    ülkenin ordusunun içi boşaltıldı türkiye hiçbir şey yapamaz şu durumda ergenokon ve belli başlı siyasi çıkarlar adına ordu zayıflatıldı , profesyonel ordu ayağına sayı yarı yarıya düşürüldü geçiniz efendim bu işleri hiçbir şey yapamayız
    Cevapla
  • Gökhan 6 ay önce Şikayet Et
    Korkma ataların korkmadılar sende kokma güzel insan
    Cevapla
  • Harbinger35 6 ay önce Şikayet Et
    Tsk yazıp ben sizdenim ayakları yapma kripto hesap!Asıl ordu şimdi fetöden temizlenerek güçlendi!!!Allahın askerleridir len tsk....Allah isterse yenilir aksi taktirde yenilgiye uğratacak ordu ben göremiyorum....
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    yav biz kendimiz orduyuz ALLAAHin izniyle korkan varsa rakibe geçsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üniversiteli motokurye Ata'yı öldüren şüpheli için istenen ceza açıklandı
X, Türkiye'de temsilcilik açtı