Biden-Netanyahu görüşmesi: ABD Başkanı'ndan katliam sonrası İsrail'e tam destek

Gazze'deki hastane katliamı sonrası İsrail'e uçan Biden, Netanyahu'ya tam destek vererek, "Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor." dedi. Biden 500 kişinin ölümüne neden olan saldırı için "patlama" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 18.10.2023 17:21 GÜNCELLEME 19.10.2023 08:15
Bu Habere 779 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ı taşıyan Air Force One uçağı İsrail'e indi. Biden'ı, İsrail Başbakanı Netanyahu karşıladı. Biden ve Netanyahu, şu an ortak açıklama yapıyor.

Netanyahu, "Böyle bir savaş döneminde İsrail'i ziyaret eden ilk ABD Başkanısınız. Bütün İsrail halkı adına size teşekkür ederim." derken, Biden, "ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını tüm dünyanın bilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: İsrail Hamas'ı yenmek konusunda birleşmiştir. Barış ve güvenliğin bölgemizde yerleşmesi için çaba veriyoruz. Sizin gibi iyi bir dosttan başkası yok. Siz böylesi bir savaş döneminde İsrail'i ziyaret eden ilk ABD Başkanısınız. Bütün İsrail halkı adına size teşekkür ediyorum, bugün, yarın ve her zaman.

BIDEN: ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını tüm dünyanın bilmesini istiyorum. Hamas'ın saldırılarında binlerce insan katledildi, birçok insan rehin alındı. Öyle korkunç şeylere sebep oldular ki bunlar akıl dışı. Amerikalılar da sizinle aynı fikirde, endişeli. İsrail kendini savunmak için ne gerekiyorsa yapabilir, bunun olmasını da temin edeceğiz. Hamas bütün Filistin halkını temsil etmiyor, onlara acıdan başka bir şey getirmedi. Masum Filistinlilerin hayatını koruma ve kurtarma konusunda dikkatli olmalıyız, çünkü biz Amerikalılar böyle insanlarız. İsrail halkının cesareti, kararlılığı kahramanlığı gerçekten çarpıcı. Burada olduğum için gurur duyuyorum.

SALDIRIYA "PATLAMA" DEDİ

Gazze'deki hastane saldırısına "patlama" diyen Biden "Üzgünüm, hastanedeki patlamayı İsrail değil diğer taraf yapmış görünüyor. Ama çok fazla insan bundan emin değil. O yüzden çok daha fazla şey ortaya çıkarılmalı." ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Biden'ın sözlerine dair yaptığı açıklamada, ABD Başkanı'na gösterilen veriler doğrultusunda kendisinin böyle bir cümle kurduğunu belirtti.

"İSRAİL YAHUDİLER İÇİN YENİDEN GÜVENLİ YER OLMALI"

Biden daha sonra Netanyahu ile görüşmesinin ardından tekrar basın açıklaması yaptı:

"İsrailliler cesaretle birbirlerine baktılar. Emekli askerler tekrar kendilerini tehlikeye attı. Siviller kendilerini tekrar tehlikeye attılar. Kayıp insanların cesetlerini aradılar. Balayına gidecek aileler dağıldı. israil devleti dünyadaki Yahudi insanlar için güvenli bir yer olarak kuruldu. Eğer İsrail olmasaydı İsrail'i icat etmek gerekirdi. İsrail'in yeniden Yahudiler için güvenli bir yer olması gerekiyor.

"İSRAİL HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ"

ABD İsrail'i ilk tanıyan devlet oldu. Onların yanındayız. Bunu yine göstereceğiz. Ülkesini savunmaları için ne gerekiyorsa yardım ettik. İsrail savunkası için yardım paketi yolladık tekrar İsrail hayatlarını korumak için askeri araçlar yolladı. Doğu Akdeniz'de güvenliği sağlamak için ABD donanması yola çıktı. Dünya bilsin ki İsrail her zamankinden daha güçlü.

Bu saldırılar (Hamas saldırısı) ilkel bir korkuyu tetikledi. Buraya bakıp da adalet çığlığı atmamak imkansız. Biz de ABD'de 11 Eylül'den sonra çok öfkelenmiştik, bazı hatalar yaptık savaş zamanında seçimler çok net olmayabiliyor. Netlik olması gerekiyor hedefler konusunda.

Hamas Filistin halkını temsil etmiyor. Hamas Gazze'deki masumları insan kalkanı olarak kullanıyor. Bundan Filistin halkı da ciddi derecede zarar görüyor. Hastane saldırısına çok üzüldük bi terörist grubun saldırısı ile oldu.

İSRAİL'E YÜZDE YÜZ DESTEK

Gazze'deki sivillere insani yardımların ulaşması için İsrail'den yardım talep ediyorum. Hamas bu destekleri çalabilir. Biz Mısır hükümetiyle ve BM kurumu ve diğer kurumları ile yakın ilişki içindeyiz.

İki devletli çözüm için çalışmaya devam ediyoruz. İsrail yalnız değilse ABD sizinle birlikte.

Teröristlerin kazanmasına izin vermeyeceğiz. ABD hiçbir yere gitmiyor sizlerle yan yanayız. Bu karanlık günlerde ve gelecek güzel günlerde sizlerle yürüyeceğiz. İsrail'in insanları yaşıyor. İsrail güvenli emin ve demokratik bir İsrail devleti olacak bugün yarın ve sonsuza kadar.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 779
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar kan kardeş oldular. Filistinli kanı üzerinden kardeş oldular.
    Cevapla
  • Kübra 6 ay önce Şikayet Et
    Bu soykırım derhal durdurulmalı. Dünya'nın bu duruma seyirci kalması kabullenilemez. Allah Ya Kahhar sıfatıyla kahretsin İsrailli ve Amerikalı bu mahlukları
    Cevapla
  • BİDEN İSTİFA* 6 ay önce Şikayet Et
    Skandallara doymuyor kukla biden siyonist israil sinsice tüm dünyanın gözü önünde Abd halkını ve bunak liderini komik duruma düşürmüşler))) Yakında ne dediğim iyi anlaşılacak ))) Abd hakikaten sonunu israil getirecek )))
    Cevapla
  • Cemal 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonistler bugün için bideni bu göreve getirdi bugünde Siyonistler için görev yapıyor
    Cevapla
  • BİDEN İSTİFA* 6 ay önce Şikayet Et
    kukla Bunak biden Arka fondaki piramit desenli dekor simgeler herşeyi açıklıyor zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…