Başkan Erdoğan duyurdu! Türkiye'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi

SON DAKİKA HABERİ...Gazze’de İsrail tarafından hastaneye yönelik gerçekleştirilen saldırı nedeniyle Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 3 günlük yas ilan edildi. Milli yas ilanının ardından tüm Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi.

GİRİŞ 18.10.2023 23:03 GÜNCELLEME 19.10.2023 00:00
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehitler için yas ilan edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

TÜMBAYRAKLAR YARIYA İNDİ

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla 3 gün süreyle milli yas ilan edildiğinin açıklamasının ardından Ankara'da bayraklar yarıya indirildi.

MİLLİ YAS (ULUSAL YAS) NEDİR?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği günlerdir.

Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir.

Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir.

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına Türkiye ve Dünya'dan peş peşe tepkilerİsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına Türkiye ve Dünya'dan peş peşe tepkiler

BBC hedef gösterdi İsrail hastane vurdu! Hastane saldırısında 'BBC' şüphesiBBC hedef gösterdi İsrail hastane vurdu! Hastane saldırısında "BBC" şüphesi

Korkunç görüntüler! İsrail tarafından bombalanan Gazze'deki hastane yerle bir olduKorkunç görüntüler! İsrail tarafından bombalanan Gazze'deki hastane yerle bir oldu

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Biraz daha sabır arkadaşlar elbet de 5 sene içinde çok sey değicek savunma silah ekonomi bu dönemde savaş dan kaçınmamız masa başında diplomatik olarak işleri çözmeliyiz
    Cevapla
  • 543 6 ay önce Şikayet Et
    ne sabrılan zalim sabır diliyormuverin elimize silahıgidip savaşalım
    Cevapla
  • bursa 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet aklı gerekeni yapıyor, kimse şikayet etmesişn
    Cevapla
  • ercan 6 ay önce Şikayet Et
    yas olduda ne oldu tv ler vur patlasin çal oynasina devam
    Cevapla
  • busra 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim kadar konuyu sahiplenen devlet olmadı
    Cevapla
  • türkiye 6 ay önce Şikayet Et
    türkiye Amerika pisliği ve İsrail mikroplarıyla tüm ilişkileri bitirmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak