İsrail'in vahşeti sonrası açıklama: Türkiye'nin tarafı bellidir!

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı yüzlerce insanın ölümüne neden olurken Türkiye'den tepkiler yükseldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İsrail'in saldırılarını lanetleyerek Türkiye'nin tarafının belli olduğunu söyledi.

GİRİŞ 18.10.2023 16:37 GÜNCELLEME 18.10.2023 17:39
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

'Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 3 gün ulusal yas ilan edilecektir. Bu büyük milletimizin Filistin'deki mazlum çocuk masumlarla dayanışmasının kalbimiz ile onlarla birlikte olduğumuzun bir ifadesidir. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail güvenlik güçleri tüm insani değerleri katletmektedir. Bu saldırıyı lanetliyoruz. 3 günlük bir yas milletimizin bu mazlumlarım acısıyla dayanışması çerçevesinde yürürlüğe girecektir. Günlerdir sivillerin öldürülmesi karşısında uluslararası kurumların nasıl sessiz kaldığını hep beraber görüyoruz.

Türkiye'de 3 günlük ulusal yas ilan edilecekTürkiye'de 3 günlük ulusal yas ilan edilecek

BLINKEN'IN ''YAHUDİ'' VURGUSUNA TEPKİ

ABD'nin olay başladığından beri diplomatik perspektif ortaya koyamadığı bir duruş sergilediği görülmüştür. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın 'Burada bir Yahudi olarak bulunuyorum.' şeklinde tarafgirlik üretmesi diplomatik açıdan basiretsizliğin bir ifadesi olmuştur. Çatışmaların körüklendiği Orta Çağ zihniyeti yürürlüğe girmiştir. Hala çıkıyorlar 'İsrail'in kendini savunma hakkı var.' diyorlar. İsrail'in kendini savunma hakkı kadınları çocukları yok etme hakkı mıdır?

''FÜZE İSRAİL GÜÇLERİ TARAFINDAN ATILMIŞTIR''

Bu füze İsrail güvenlik güçleri tarafından o hastane hedef alınarak atılmıştır. ABD Başkanı, burayı başkasının vurduğunu ima ediyor.

Buradan daha büyük bir barış çıkarılması imkanı vardır. Ülkelerin garantörlüğü ile 67 parametlerine uygun bir Filistin devletinin kurulması ile bu çözümün sağlanılması mümkündür. Birileri çıkmış 'Erdoğan ve Türkiye tarafını seçsin.' diyor.

"BİZİM TARAFIMIZ BELLİDİR"

Kimsenin bize taraf seçtirmeye herhangi bir yetkisi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ne taraf seçtirecek yetki dayatacak bir devlet, bir askeri güç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kendi kararlarını kendisi verir. Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanımızın tarafı bellidir adil bir barıştan ve insanlıktan yanayız. İnsanların topluca katledilmesine hastanelerin vurulmasına karşıyız. Türkiye'ye tarafınızı seçin diyenler önce kendi taraflarının ne olduğu konusunda insanlık vicdanı ile yüzleşen değerlendirem yapmalılar. Gazze'de bombalamaların sona ermesi gerekir. Yapılması gereken devlet aklını ortaya koymaktır.'

''HERKES GAZZE'YE DÖNÜK KARA HAREKATINA KARŞI ÇIKMALI''

Herkesin Gazze'ye dönük kara harekatına karşı çıkması gerekir. Gazzelilerin Mısır'a sürülmesi gibi bir yaklaşım asla kabul edilemez.

''İŞGAL SÜRDÜKÇE SORUN ÇÖZÜLMEYECEK''

Modern tarihin en uzun süreli işgali devam ettiği sürece bu sorun çözülmeyecektir. İşgalin sona ermesi politik çözümün ortaya çıkmasından başka bir çare yoktur. Mısır'a tahliye etmek teklifi ahlak dışı bir tekliftir.''

KÜRECİK ÜSSÜ KAPATILACAK MI?

Bir eylem planımız var. Ancak bu konuyla ilgili sıcak bir gündemimiz yok. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Abdullatif 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye GAZZEYİ -Batı şeriyayı sınırları içine almalı ve siyonist katillerden korumalıdır
    Cevapla
  • Harbi Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    Kürecik ve İncirlik kapatılmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Pısırık pısırık konuşmalar bize yakışmaz herkes gözünü türkiyeye dönmüşken biz siyasi adımlar peşindeyiz yahu vur sana masaya elini bir
    Cevapla
  • GAZ Kokusu 6 ay önce Şikayet Et
    Evet ! Reisin liderliğindeki Türkiye'nin tarafı belli... israilin çıkaracağı her türlü GAZı koklama taraftarıdır...
    Cevapla
  • Serce 6 ay önce Şikayet Et
    Tum islsm alemi birlesip acilen harekete gecmeli neyi bekliyorsunuz 2milyonun yok olmasinimi zalimler icin yasarsin cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor
İnsanlıktan çıkmış siyonist gruplar, Gazze'ye giden yardım tırlarını yağmaladı!