İsrail'in hastane saldırısındaki korkunç ihtimal: DSU-33 yaklaşma tapası

Gazze'deki hastane katliamında ABD yapımı MK-84 bombalarını kullanan İsrail'in daha fazla zarar vermek için bombayı havada patlatmaya yarayan DSU-33 Yaklaşma Tapası kullandığı düşünülüyor.

GİRİŞ 18.10.2023 13:23 GÜNCELLEME 18.10.2023 20:01
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Haber7/ Fuat Öner
 

İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 1000 kişi hayatını kaybetti.

Hastanede İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler ve saldırılar sonrası yaralanmış sivil vatandaşlar bulunuyordu.

Gazze'de katliam sonrası dünya kamuoyunu kandırmaya çalışan İsrail, saldırıyı biz yapmadık dese de saldırı alanının görüntülerini inceleyen askeri ve güvenlik uzmanları katliamın ABD'in İsrail'e verdiği MK-84 mühimmatlarıyla yapılmış olma ihtimalinin güçlü olduğunu açıkladı.

F-16 savaş uçaklarının taşıyabildiği en büyük mühimmatlardan biri olan MK-84'lerin hedefleri büyük binalar, fabrikalar, güç merkezleri, köprüler, yer altı sığınakları ve uçak hangarlar. 15,2 metre genişliğindeki MK-84'lerin tahrip çapı 336 metreyi aşarken atıldığı yerde 10 metreyi aşan dev kraterler oluşturabiliyor.


MK-84'ÜN KRATERİ YOK ÇÜNKÜ...

İsrail'in katliam sonrası dünya kamuoyunu aldatmak için kullandığı argümanlardan biri saldırının yapıldığı hastane ve bölgesinde bir krater oluşmaması. Ancak saldırıya ait görüntüleri analiz eden Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, krater oluşumu için toprağın yapısı, patlama irtifası ve vuruş açısı gibi değişkenlerin sebep olabileceğini vurgularken korkunç bir ihtimali daha açıkladı; DSU-33 yaklaşma tapası

DAHA FAZLA ZARAR VERSİN DİYE 'YAKINLAŞMA TAPASI' KULLANMIŞ OLABİLİRLER

Oğuz, Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıda MK-84'lere fazla zarar vermesi için DSU-33 yaklaşma tapası kullanılarak havada patlatıldığını düşündüğünü söyledi.

Öte yandan İsrail ve ABD Başkanı Biden, ısrarla dünya kamuoyunu yanıltmak için hastaneye yapılan saldırının Hamas yapımı roketler tarafından yapıldığı iddia etse de ortaya çıkan görüntüler katliamın açık bir şekilde İsrail tarafından yapıldığını gösteriyor.

"BUNU HAMAS ROKETİNİN YAPTIĞININA GERÇEKTEN İNANIYOR MUSUNUZ?"

ABD'li dış politika analisti Jackson Hinkle, Hamas'a ait bir roketin düşme anını paylaşarak etki yarıçapına dikkat çekti. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan Hinkle, "Bu standart bir ev yapımı Hamas roketinin patlama yarıçapıdır… Bunun bütün bir hastaneyi yerle bir edip 500'den fazla sivili öldürebileceğine gerçekten inanıyor musun?" dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 62
  • pançetli 6 ay önce Şikayet Et
    Hitlerin yahudilere yaptığının bin katını İsrail Filistine yapıyor netenyahu yargilanmalı
    Cevapla
  • Vatan 6 ay önce Şikayet Et
    İslam dünyasına güvenip hiç bir şey yapamayız, hepsi birbirinin kuyusunu kazıyor, ona buna uşaklık yapıyorlar, yıllardır terörü besleyip birbirlerine karşı koz olarak kullanıyorlar. Eğer islam ülkeleri adam gibi dürüst olsalardı, şuanki rezil durumda olmazlardı zaten. Kimi ABD'ye, kimi Rusyaya, kimi İngilizlere, kimi İsraile uşaklık yapıyor, hepsi birbirine düşman
    Cevapla
  • BİDEN İSTİFA* 6 ay önce Şikayet Et
    Ey Türkiye şükretmemiz gerekir ki 15 Temmuz hain darbesini başaramadılar. uçak helikopter,tank top tüfekle karşısında silahsız sivillere sıkıp 269 kişi katleden cani teror orgutunu kullanan maşaları bunlar!! Yeni Anayasa ihmal edilmemeli tez zamanda hazırlanmalı özellikle vatana ihanet idam yasası eklenmesi elzemdir
    Cevapla
  • İsmail 6 ay önce Şikayet Et
    Katil abd ve maşası israil yaptığınız bu sulmün döktüğünüz masum mazlum kanları yakanızı hiç bırakmayacak. İnsanların yüzüne bakamayacaksınız. Kahru perişan olun. Soyunuz kurusun.
    Cevapla
  • Mustafa Oguz 6 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun siyonist israil ve yandaşları.Hepinizin yok oluşunu Allah(cc) bizlere göstermeyi nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin 4'te 1'ne elektrik verecek! Yeni dönem başlıyor
Gazze için üniversite hocaları da ayaklandı