Savcılık Trump’ın dokunulmazlık talebinin reddini istedi

ABD’de özel yetkili savcılık, eski Başkan Donald Trump’ın, hakkında açılan “seçim komplosu” davasının dokunulmazlığa sahip olduğu gerekçesiyle düşürülmesi gerektiği talebiyle yapılan başvurunun reddedilmesini istedi.

Savcılık Trump’ın dokunulmazlık talebinin reddini istedi
Savcılık Trump’ın dokunulmazlık talebinin reddini istedi
GİRİŞ 20.10.2023 13:59 GÜNCELLEME 20.10.2023 13:59

Trump, ABD'yi dolandırmak için komplo kurmak, vatandaşları oy kullanma haklarından mahrum etmek ve resmi bir işlemi engellemek de dahil olmak üzere dört suçlamayla karşı karşıya. En ciddi suçlama en fazla 20 yıl hapis cezası gerektiriyor

ABD’de özel yetkili savcılık, eski Başkan Donald Trump’ın, hakkında açılan “seçim komplosu” davasının, söz konusu suçlama kendisinin Beyaz Saray’da görevde bulunduğu dönemi kapsadığı ve bu yüzden dokunulmazlığa sahip olduğu gerekçesiyle düşürülmesi gerektiği talebiyle yapılan başvurunun reddedilmesini istedi.

"HİÇ KİMSE HUKUKTAN ÜSTÜN DEĞİL"

Özel Yetkili Savcı Jak Smith’in ekibi tarafından kaleme alınan ve davaya bakan yargıca gönderilen 54 sayfalık mütalaada, "Bu ülkede hiç kimse, hatta başkan bile hukukun üstünde değildir.” denildi.

Mütalaada, davaya bakması için tayip edilen Bölge Yargıcı Tanya Chutkan’ın Trump’ın avukatlarının başvurusunu reddetmesi istendi. Chutkan, eski başkanlardan Barack Obama tarafından atanmış bir isim.

Özel yetkili savcılığın savunmasında Trump için,“330 milyondan fazla ABD vatandaşı gibi o da federal ceza kanunlarına tabidir" denilerek, “Hiçbir mahkeme eski başkanlar için mutlak cezai dokunulmazlığın varlığını gündeme getirmedi. Bu yüzünden sanığın sınırsız dokunulmazlığa sahip olduğu teorisi şaşkınlık verici.” ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı