''Esir aldıkları İsrailli kadına kendi çocuğunun etini yedirdiler'' iddiası yalan çıktı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesapları tarafından iddia edilen 'Hamas, esir aldığı İsrailli kadına kendi çocuğunun etini yedirdi' iddiasının yalan olduğunu ortaya çıkardı.

''Esir aldıkları İsrailli kadına kendi çocuğunun etini yedirdiler'' iddiası yalan çıktı
''Esir aldıkları İsrailli kadına kendi çocuğunun etini yedirdiler'' iddiası yalan çıktı
GİRİŞ 20.10.2023 17:25 GÜNCELLEME 20.10.2023 17:26
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze işgali ve Filistinlilere uyguladığı savaş ve insanlık suçları devam ediyor. Çocuk, kadın, sivil gözetmeden hastaneleri bile yerle bir eden İsrail, bir taraftan da sosyal medya savaşını sürdürüyor. İsrail destekçisi sosyal medya hesaplarından Filistinli gruplara yönelik yalan haberler devam ediyor.

İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X hesabından yaptığı paylaşımda İsrail-Filistin çatışması sürerken çeşitli sosyal medya hesaplarından Hamas'a yönelik ileri sürülen, "esir aldığı İsrailli kadına kendi çocuğunun etini yedirdi" iddialarının tamamen yalan olduğunu ortaya çıkardı. 

İddiaya konu olan görüntülerin 2017 yılında Irak Milletvekili Vian Dakhil'in terör örgütü DAEŞ'in kaçırdığı kadınlarla ilgili röportajından alındığı tespit edildi.

Konuyla ilgili DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir röportajla ilgili, "Hamas, esir aldığı İsrailli kadına kendi çocuğunun etini yedirdi" iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntüler, 2017 yılında Irak Milletvekili Vian Dakhil'in terör örgütü DAEŞ'in kaçırdığı kadınlarla ilgili röportajından alınmıştır.

Görüntülerdeki açıklamaların İsrail-Filistin çatışması ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 46
  • ademce 6 ay önce Şikayet Et
    Keşke yapsalar diyeceğim ama, biz müslümanız. Değil çocuk öldürmek esirlere bile misafir nuamelesi yaparız. Şunu da hatırlatalım Ne siyonist yahudiyiz ne de Tarihte Batmanın sason ilçesinde çocuklarını pişirip anne babalarına yediren ve Karabağda çouğun diri diri derisini yüzen (ermeni doktorun fiilidir) Ermeniyiz?
    Cevapla
  • Melih b 6 ay önce Şikayet Et
    İran'ın tarihinde ve batı taprihinde bu tip zulümler var. Batı anlatmaz ama İran kaynakları gururla anlatır. Teskim olan sivilleri nasıl pişirip yediklerini..
    Cevapla
  • Keşanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Bu zalimliği Türklere Müslümanlara zamanında" Stalin "yaptı. Esir annelere yedirdikleri etler için, bu yediğiniz etler çocuklarınızın etiydi dediler. Küfür tek millettir.
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Kafirler kendi yapmak istedikleri şeyleri mazlumların ve masumların üzerine atıyo.. Allah bunları yok etsin..
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 6 ay önce Şikayet Et
    Dezenformasyon Müslüman'a etki etmez. Bu tür haberlere inananlarda müslüman değil. Anlatılanlar tarih kitaplarında ABD'nin işgalinde yapılanlar olarak zaten var. Müslümanların tarihinde böyle bir kayıt yok. İnsanlar inanmak istediklerinde kusur görmezler. Onlara inananlar onlardandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı Reisi yaşıyor mu? Akıncı İHA dünyada bir ilki başardı
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu