Beyaz Saray'dan Biden'ın İsrail açıklamasına düzeltme

İsrail'e destek ziyaretinde yaptığı açıklamalarla tepki çeken ABD Başkanı Joe Biden'ın dün uçağa binerken bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıt herkesi şoke etti. Beyaz Saray'dan düzeltme gecikmedi.

GİRİŞ 21.10.2023 09:18 GÜNCELLEME 21.10.2023 10:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gazze'de yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği hastane katliamından bir gün sonra İsrail'e giderek "Asla yalnız kalmayacaksınız." mesajı veren ABD Başkanı Joe Biden, dün bölgeden dönüşünde yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

İsrail'e 7 Ekim'de düzenlediği baskında onlarca kişiyi rehin alan Hamas, dün iki ABD'li esiri serbest bıraktığını açıkladı. Biden da serbest bırakılan anne-kız için Katar ve İsrail'e teşekkür etti.

Bunun ardından Biden, Air Force One uçağına binerken bir gazeteci kendisine "Daha fazla rehinenin çıkabilmesi için İsrail'in Gazze'ye olası kara operasyonunu durdurması gerekir mi?" sorusunun yöneltti.

ABD Başkanı'nın bu soruya "Evet" demesi diğer gazetecileri şoke etti. Birçok yayın organı Biden'ın bu sözlerini son dakika haberi olarak paylaştı.

Tartışma yaratan açıklamayla ilgili Beyaz Saray'dan düzeltme gecikmedi. Beyaz Saray Sözcüsü Ben LaBolt, "Başkan uzaktaydı ve soruyu tamamen duyamadı. 'Daha fazla rehinenin serbest bırakıldığını görmek ister misiniz?' gibi anladı. Başka bir konnuyla ilgili yorum yapmadı." dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Fosil başkan ne dediğini de ne yaptığını da tam bilmiypr.
    Cevapla
  • Oku Yorum 6 ay önce Şikayet Et
    Düzeltmenize gerek yok. Anlayan anladı. Ne kadar zalim olduğunuzu herkes biliyor. Yaptığınız zulmün cezasını bu dünyada da ödetecek Rabbim ahirette de.
    Cevapla
  • fakirullah 6 ay önce Şikayet Et
    yanlışlıkla insani cevap vermiş sayılmaz bu
    Cevapla
  • durum 6 ay önce Şikayet Et
    komedi tiyatrosu gibi. aslında onu demedi bunu demek istedi. onu duymadı böyle duydu. alın başkanınızıda defolup gidin.
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 ay önce Şikayet Et
    Kaportası bozuk olanın nesini düzelteceksin. Şakülü kayık bidon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı