İsrail kana doymuyor! Peş peşe açıklamalar: Plan onaylandı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’ne düzenlenmesi beklenen kara harekatı hazırlıklarının devam ettiğini ve bölgeye düzenlenecek saldırıların genişletilmesine yönelik planların onaylandığını belirtti.

GİRİŞ 21.10.2023 21:37 GÜNCELLEME 22.10.2023 10:17
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İsrail-Hamas çatışmaları 15’inci gününde devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında hedef gözetmeksizin birçok bölgeyi vururken, bugün saldırıların gölgesinde Gazze Şeridi’ni Mısır’a bağlayan Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardımlar yapıldı.

KARA HAREKATI KARARINA ONAY

Tırlar Gazze Şeridi’nin güneyinden bölgeye girerken, kuzeyde ise İsrail’in Gazze sınırı yakınlarındaki Sderot kentinde konuşlanan binlerce İsrail askerleri kara harekatı için hazırlıklarına devam ediyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne yapılması beklenen kara saldırısının genişletilmesine yönelik planların onaylandığı ve hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

IDF, birliklerin onaylanan operasyonel planlara uygun olarak eğitim gördüklerini açıkladı.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI: GAZZE ŞERİDİ'NE GİRECEĞİZ

 İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatına işaret ederek, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz” dedi.

İsrail ordu sözcülüğünün paylaştığı görüntülere göre, Halevi, İsrail ordusunun “Golani Tugayı” askerlerine seslendi.

Halevi, konuşmasında, “Gazze Şeridi'ne gireceğiz. Hamas'a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız.” ifadelerini kullandı.

“Gazze karmaşık, Gazze aşırı kalabalık.” şeklinde konuşan Halevi, İsrail’in kara harekatına karşı Filistin direniş hareketi Hamas’ın hazırlık yaptığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Düşman orada birçok hazırlık yapıyor ama biz de onlara karşı hazırlanıyoruz. Kara harekatında İsrail ordusunun tüm yetenekleri bize eşlik ediyor. Bu düşünceyle cesur olun. Son derece kararlı olun ve askerlerinize yüksek güven duygusu aşılayın. Bu ruh zaferi getirecektir.”

İsrailli yetkililer günlerdir Gazze'ye yönelik kara harekatına başlayacaklarını dile getirirken, bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor.

ORDU SÖZCÜSÜ: BUGÜNDEN İTİBAREN SALDIRILARI ARTIRIYORUZ

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, hava kuvvetlerinin bugünden itibaren Gazze'ye yönelik saldırılarını artırmaya başlayacağını söyledi.

Gazze'ye olası bir kara saldırısıyla ilgili soru sorulan Tuğamiral Daniel Hagari, gazetecilere verdiği demeçte, ordunun önce en uygun koşulları yaratmaya çalıştığını söyledi.

“Savaşın bundan sonraki aşamalarında güçlerimize yönelik tehlikeleri en aza indirmek için saldırılarımızı derinleştireceğiz. Bugünden itibaren saldırıları artıracağız" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Gakkos 6 ay önce Şikayet Et
    Iyi hos amenna allah nurunu tamamlayacak hic bir zulum cezasiz kalmazda mevlada buyururki onlarla bir olmayin onlarla mucadele edin mucadelesiz cennet mucadelesiz vatan kazanilirmi musluman ses dahi cikaramiyo kinamaktan olmaz onlar erkek qormeli erkek deli turk qormeli ithal qunluk kari alan araplar deqil
    Cevapla
  • Gakkos 6 ay önce Şikayet Et
    Iran atip kulhan beylik yapiyodun nerdesin bir atimlik barut bari utanmazlar kafire ne olduqunuzu belli etmeyin iki baba vardi saddam kadaffi kafir basina qeleceqini bildiqinden ikisinide yedi meydan hirbolara kaldi
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 6 ay önce Şikayet Et
    izrael savunma kuvvetleri diye birşey yok! izrael saldırı kuvvetleri var!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    amerikanın eyaleti israildir yiyorsa karadan girsin cocuklarla kadınlarla karşilanmayacak katil amerikanın cocukları savaşı ogretecek filistinliler erkek erkegenasıl savaşilıyor katil amerikada ögrenecek
    Cevapla
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    mermiler bile radyoaktif bkz ukrayna'ya verilenler :( desteklemezsek ne olacak zannediyorsunuz :(( bir kaç vatansever çıplak ayaklı aç insanla cidden zor kazanmak o kardeşlerimiz için. utanç verici bir "hesap günü" olacak, Allah (cc) "kendin git hak ettiğin yere" dese cehennem'e girmeye bile yüzümüz tutmayacak :(
    Cevapla
  • YUSUF.İR 6 ay önce Şikayet Et
    Sabirsizca bekliyoruz iyi şanslar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurması ne anlama geliyor?
Yüzsüzlüğün böylesi! Elektrik kaçakçılarından DEDAŞ ekibine saldırı