İsrailli Bakan "katliam timi" kuruyor

İsrail'in skandal açıklamaları ile sık sık gündeme gelen bakanı Ben Gvir "İsrailli sivilleri silahlandırma kampanyası"na ilişkin yeni paylaşımlarda bulundu.

GİRİŞ 23.10.2023 17:18 GÜNCELLEME 23.10.2023 17:23
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Gazze'ye saldırıların başladığı tarihten bu yana İsrailli sivillere silahlanma çağrısı yapan Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in son açıklamaları bir kez daha gündeme oturdu.

Filistinlilere karşı nefretiyle bilinen Ben-Gvir, günlerdir yürüttüğü "İsrailli sivilleri silahlandırma kampanyası"na ilişkin yeni paylaşımlarda bulundu. Ben-Gvir'in bakanlık tarafından satın alınan uzun namlulu silahları, eşiyle birlikte sivillere dağıttığı görüntüler gündeme oturdu.

"SİLAH HAYAT KURTARIR!"

Geçtiğimiz günlerde X sosyal medya platformunda onlarca yerleşim yerinde silah dağıtımının başladığını duyuran Ben-Gvir yeni paylaşımında, "Savaşın başından bu yana ülke genelinde 496 yedek birlik kurduk, vatandaşları silahlandırmaya, silahlı yedek birlikler kurmaya devam edeceğiz. Silah hayat kurtarır!" ifadelerini kullandı.

SİVİLLERE SİLAH DAĞITTI

Filistin düşmanı Ben-Gvir 12 Ekim'de yaptığı paylaşımında "Önümüzdeki günlerde alınacak yaklaşık 20 bin silahtan şu ana kadar 4 bine yakın uzun namlulu silah temin edildi. Son iki günde ise kuzey ve sahil bölgelerindeki onlarca yerleşim birimine 2 bine yakın silah dağıtıldı" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'in devlet eliyle kurduğu sivil "katliam timi", ülke medyasında da adeta normalleştirildi.

Ben-Gvir yakın geçmişte İsrail'de dahi Arap düşmanlığı yüzünden yargılanmış ve hüküm giymiş bir isim olarak biliniyor.

 

KAYNAK: SABAH
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 151
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    senin dinin din değil sapıklıklara dolu Allahsız yahudiler dunyada her insana bir yahudileri öldürme farz olacak bu saat ten sonra
    Cevapla
  • hakkı 6 ay önce Şikayet Et
    eee biz ne yapacağız izleyecekmiyiz, biz sadece ve Allah c.c. den korkarız
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Elbelt zamanı gelecek bu zulüm bitecek ama öyle ama böyle sonunda islam galip gelecek
    Cevapla
  • Rotto 6 ay önce Şikayet Et
    Masum kadın ve çocukları bebekleri bile öldürmeyi sevap sayan bir din olur mu? Bunlar Yahudi değil, Yoldan sapmış Kâfir sürüşü. Hiç Allah ve peygaberi Hz.Musa çocukları öldürün diye hüküm verir mi. Bu hükmü ancak Firavun vermişti onun da sonu nasıl oldu. Bu kâfirlerin de sonu farklı olmayacaktır. Zalimler icin Yaşasın Cehennem..
    Cevapla
  • Fiko 6 ay önce Şikayet Et
    Zavallılık başka söylenecek ne var tim kuruyormuş böyle korkak bir millet bir daha dünyaya gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Valiliği'nden "Kobani Davası" önlemi: Kente girişleri yasaklandı
Ali Ülker açıkladı: Türk devi BM'de 'örnek vaka' oldu