Avrupa'da İsrail'e tepki: Netanyahu bir savaş suçlusu

Hollanda’daki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (ICC) baskın düzenleyen aktivistler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları protesto ederek, “Netanyahu bir savaş suçlusu” yazılı pankart açtı. Polis, 19 aktivisti gözaltına aldı.

GİRİŞ 24.10.2023 07:33 GÜNCELLEME 24.10.2023 09:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar devam ederken, birçok ülkede İsrail karşıtı protestolar sürüyor.

Hollanda’nın Lahey kentinde Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) adlı aktivist grup, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (ICC) baskın düzenleyerek, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları protesto etti. Aktivistler, “Netanyahu bir savaş suçlusu” yazılı pankart açtı.

Yetkililer, protesto sırasında 19 aktivistin gözaltına alındığını açıklarken, kısa bir gözaltı süresinin ardından aktivistlerin serbest bırakıldığını ifade etti.

ICC Sözcüsü Sonia Robla yaptığı açıklamada, “Gösteri ICC'nin normal faaliyetlerinde herhangi bir aksamaya neden olmadı. Durum ICC güvenliği tarafından polisle birlikte ele alındı” dedi.

Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 2 bin 55’i çocuk olmak üzere 5 bin 87 kişi hayatını kaybederken, 15 bin 273 kişi de yaralandı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • afyonlu 6 ay önce Şikayet Et
    avrupa da hukuk siyonizmin uşağıdır...macron ise çomarı ...
    Cevapla
  • Mehmet M T 6 ay önce Şikayet Et
    Ey MÜSLÜMAN lar uyanın biyandan silah veriyorlar Filistin lileri öldürün diye biyandan dava açıyor buna inanan varsa buyursun Avrupa'ya abd ye
    Cevapla
  • Mehmet M T 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupa nın iki yüzlülüğü (devlet) olarak görün abd yide görün biyandan destek veriyor silah asker biyandan da İsrail'e dava açıyor DAHADA BİŞİ DEMİCEM
    Cevapla
  • TOPRAK 6 ay önce Şikayet Et
    Çocuklar, kadınlar masum insanlar korunacakken İsrail ordusu ve katil Netenyahu korunuyor, Dünya' nın adalet terazisi şaşmış, doğru yanlış, hak batıl karışmış. Çocuklarımıza gençlerimize yalvarıyorum lütfen gerçekleri görün. Bir nesil daha sömürülümeyin, geleneklerinizi, asil tarihinizi, adil duruşunuzu keşvedin, vahşi batının tuzaklarına düşmeyin.
    Cevapla
  • Cenk 6 ay önce Şikayet Et
    Terazide sasma yok. Hepsi haklinin kim oldugunu goruyor ve biliyor ama nefisleri zulum edeni sectiriyor. Tarih boyunca hangi kavime peygamber geldiyse hepsi hakli tarafi gordu ama iclerinden bir kismi nefsini takip edip zulum eden tarafi secti. Kimsenin hicbir mazereti kalmayacak, aynen seytanin durumu gibi. O, bile bile zulumu secti.
    Cevapla
  • Salih izi okuyucu 6 ay önce Şikayet Et
    çok yerinde bir söz katılıyorum
    Cevapla
  • hüsnü 6 ay önce Şikayet Et
    bu adam yakalanıp asılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"