Beyaz Saray doğrulayıp duyurdu! Gazze'deki katliam için yeni hamle...

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın operasyonlara danışmanlık yapmaları için birkaç üst düzey askeri yetkiliyi İsrail'e göndereceği iddialarını doğruladı.

GİRİŞ 24.10.2023 10:18 GÜNCELLEME 24.10.2023 10:18
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında bir gazetecinin "Korgeneral James Glynn ve diğer bazı kişilerin İsraillilere danışmanlık yapmaları için gönderildiğini teyit edebilir misiniz?" sorusunu yanıtladı.

İsrail'e açık tehdit: Gerekirse füze atacağızİsrail'e açık tehdit: Gerekirse füze atacağız

Gazze'ye sızmaya çalışan İsrail ordusu şoka uğradı! Gazze'ye sızmaya çalışan İsrail ordusu şoka uğradı!

Kirby, "İsrail'in düzenlediği ve ileride düzenleyebileceği operasyonlara uygun deneyime sahip olduğunu düşündüğümüz askeri yetkililerin, kendi deneyimlerini paylaşmak üzere orada olacağını söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

ABD'den yayın yapan Axios haber sitesi, Biden'ın, İsrail ordusuna danışmanlık yapması için başka üst düzey yetkililerle birlikte Irak'ta DEAŞ'a karşı yürütülen özel operasyonlarda görev almasıyla bilinen Korgeneral James Glynn'i seçtiğini iddia etmişti.

İsrail ordusu kiliseyi bombalamıştı! Akılalmaz savunmaİsrail ordusu kiliseyi bombalamıştı! Akılalmaz savunma

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 26 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • hıghlander 6 ay önce Şikayet Et
    ''yusuf''! asıl ilk halledilmesi gereken 2013'de Mustafa Destici'nin dediği YPG bölgesinin temizlenmesi olmalıydı.Palazlanmasına Obama döneminden başlayarak neden sessiz kaldık,makul bir cevap varsa bilmek isteriz.Şimdi bu YPG v.s.,Suriye'nin güneyinde,İsrail Lübnan'ı aştığı an,onlarla birleşecek.O zaman hesabı sorulacak sorumlusuna bu ihmalin,sakın -her kimse-bir yerde yakalanmasın!
    Cevapla
  • Zorto 6 ay önce Şikayet Et
    Netanyahu Amerika seni piyon olarak kullanıyor
    Cevapla
  • hacı topkır 6 ay önce Şikayet Et
    insan kanıyla beslenen vampirler
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail haritadan silinicek ve Amerika'nın nifusu azalicak
    Cevapla
  • Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Bu savaşı daha erken yapmaliydik etrafimiza bukadar silah ve düşman yığmadan ama bu savaştan biz kaçmak istesek yine de Filistin'in düştüğü duruma düşeriz. En iyisi daha fazla bir araya gelemeden ani baskın savaş ile önce Suriye Irak ta ne kadar üst varsa hepsini yok etmek ABD nin bize karşı en ufak tavrında İncirlik ve kurecigi icindekilerle ele geçirmek. Ve Yunan kasinirsa her yeri vur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor