İsrail Dışişleri Bakanı Cohen: Hiçbir zaman insanları hedef almadık

Türk muhabirin sorusunu İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin uluslararası hukuka uygun davrandığını ve "insanları hiçbir zaman hedef almadığını" iddia etti.

GİRİŞ 24.10.2023 22:17 GÜNCELLEME 25.10.2023 10:32
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Abluka altında olan Gazze Şeridi'ndeki masum ve savunmasız Filistinli Müslümanlar 18 gündür korkunç bir şekilde katlediliyor. Can kaybıysa tam 6 bine ulaştı. Soykırım görüntüleri insanlığı kahrederken Batılı güçlerin askeri desteğini alan Siyonistler alçaklıkta sınırları aştı. 

Öte yandan dünyanın gözü önünde savaş suçu İsrail'in pervasızlığı uluslararası diplomaside de kendisini gösteriyor.

TÜRK MUHABİRİN SİVİLLER İÇİN "İNSANİ ARA VERİLMESİ" YÖNÜNDEKİ SORUSUNA SKANDAL YANIT

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, AA muhabirinin "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de sivilleri korumak için çatışmaya 'insani ara' verilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

İsrail'in bölgeye insani yardım, su, gıda ve ilaç sağladığını iddia eden Cohen, "Biz hiçbir zaman insanları hedef almadık." dedi.

Erkek, kadın ve çocukların hedef alınmadığını savunan Cohen, "Sadece Hamas teröristlerini hedef alıyoruz." diye konuştu.

Cohen, İsrail'in uluslararası hukuka göre hareket ettiğini ileri sürdü.

"BM İLE İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamalardan dolayı kendisiyle görüşmesini iptal ettiğini aktaran Cohen, "Guterres, BM'nin en önemli ülkeleri olan ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'yı temsil etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan ise "BM ve bölgemizde konumlu BM yetkilileriyle ilişkilerimizi gözden geçireceğiz." diye konuştu.

Guterres'in ifadelerini "teröre destek vermek" olarak değerlendiren Erdan, İsrail'deki BM yetkililerinin de tarafsız davranmadığını iddia etti.

BM SEKRETERİ GUTERRES İSRAİL'İ BU SÖZLERLE KINAMIŞTI

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumundaki konuşmasında Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, sözlerini şu şekilde sürdürmüştü:

"Ancak Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı."

Guterres, Hamas'ın İsraillilere yönelik saldırılarının "Filistin halkını toplu cezalandırmayı meşru kılamayacağını" vurgulayarak, "Savaşların bile kuralları vardır." demişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Bünyamin 6 ay önce Şikayet Et
    Yalansa Allah seni kahretsin.
    Cevapla
  • VBTTY 6 ay önce Şikayet Et
    Allah (CC) bunları helâk edecek. Ama bu nasıl olacak onu merak ediyorum. Allah (CC) ayet ile lanetlediği bir kavmi önce rezil edecek sonra zelil edecek... Bu olanlar o günün yaklaştığının habercisi... İnşallah dünya gözüyle tüm insalık bunu görür...
    Cevapla
  • meltim 6 ay önce Şikayet Et
    gazzeye girmemiz lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Yemin ediyorum bunlar hayvandan daha aşağıdalar...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Tekerlek den bile hızlı donen. Zalimin usak ları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor