Filistin'e gelen İsrail destekçisi Macron'a sert tepki

Filistin'in Ramallah kentinde göstericiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına destek veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u protesto etti. Macron ise ziyaretinde önce Herzog ve Netanyahu ile daha sonra Abbas ile görüştü.

GİRİŞ 25.10.2023 00:15 GÜNCELLEME 25.10.2023 00:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşgal altındaki Ramallah'ta yaşayan Filistinliler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyaretini protesto etmek için gösteri düzenledi.

ÖNCE NETANYAHU ARDINDAN ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kudüs’te İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Filistin’in başkenti Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Abbas yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne yönelik "saldırıya" derhal son verilmesi ve Filistin halkının korunması için çağrıda bulundu. Macron ise, "Hiçbir şey Gazze Şeridi'nde sivillerin acı çekmesini haklı gösteremez" sözlerini kaydetti.

İSRAİL'İ DESTEKLEYEN MACRON'A RAMALLAH'TA SERT TEPKİ

Filistinliler ise Ramallah’ta sokağa inerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına destek veren Macron'u protesto etti.

Macron'un Filistin topraklarına gelmesini reddeden göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Gazze savaşında İsrail'den yana tavır almasını kınayan dövizler taşıdı.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 31 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Karanlık Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    Macron da akıl yok. Fransa Afrika darbesinden bir şey anlamamış. Ama genlerinde katliam var. İt itligini yapar. Hamas bir Filistin davasıdır. Daeş gibi,El kaideye eş koşma gibi klâsik bahanelerine şiddetle karşı çıkılıp yalanları ile Irak Suriye ve Afganistan da yedikleri haltlar yüksek sesle her daim dillendirilmeli.
    Cevapla
  • Sahi 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudi her zaman yahudidir. Hangi yüz ile orda
    Cevapla
  • Zehni 6 ay önce Şikayet Et
    Makrona kızıyoruz ama türkiye de en çok fransa arabaları satılıyor Bu millet uslanmaz
    Cevapla
  • Ümit Yaşar Ateş 6 ay önce Şikayet Et
    Bu da kendini kuru fasulye gibi nimetten sayıyor.Sen ne yapmaya geldin.
    Cevapla
  • Afatsum 6 ay önce Şikayet Et
    Abbas bir haindir onun derhal o makamdan indirilmesi lazım Müslüman ların birliği için bu gerekli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...