Gazze sonrası orası da karıştı! Ölü sayısı arttı

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine savaş uçakları eşliğinde düzenlediği saldırıda, yaralanan Filistinlilerden birisi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 4'e çıktı.

GİRİŞ 25.10.2023 06:24 GÜNCELLEME 25.10.2023 09:49
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Filistin resmi televizyonunun verdiği haberde, yaralılardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Ölenlerin kimliklerine dair bilgi verilmedi.

İSRAİL'DEN SALDIRILAR

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklardan aktardığına göre, İsrail işgal güçleri, Cenin kentinin Burkin, Burkin Vadisi, el-Hedef bölgesine baskın düzenledi.

İsrail güçleri baskın öncesinde, bölgedeki bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

İsrail'in, Gazze'de kullandığı patlayıcı sayısı açıklandı! Korkunç atom bombası detayıİsrail'in, Gazze'de kullandığı patlayıcı sayısı açıklandı! Korkunç atom bombası detayı

Gazze için korkutan sözler! 48 saatten az kaldı: Son ışık sönecekGazze için korkutan sözler! 48 saatten az kaldı: Son ışık sönecek

Cenin kentindeki Makbarat Şuheda bölgesi çevresinde baskına karşı koymak için toplanan Filistinliler üzerine İsrail savaş uçakları tarafından en az iki roket atıldı. Roketli hava saldırısı sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Cenin'deki İbni Sina Hastanesi'ndeki sağlık kaynakları, roketli saldırı sonucu kendilerine 8 yaralının geldiğini, bazılarının başından yara aldıklarını ve durumlarının kritik olduğunu belirtti. Bölgedeki başka hastanelerde de yaralılar olduğu aktarıldı.

Yaralanan Filistinlileri hastaneye götürmek için gelen ambulanslara İsrail askerleri tarafından engel olundu.

ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Bölgedeki yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, İsrail askerleri ile Filistin direniş grupları arasında çatışmalar çıktı. İsrail ordusuna ait bazı araçlara Filistinliler tarafından patlayıcılarla saldırılar düzenlendi.

Konuya ilişkin El-Kassam Tugayları, "Cenin kentinde baskın yapan İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda bazı askerleri yaraladıklarını" duyurdu.

Cenin kentine düzenlenen baskınla eşzamanlı olarak, İsrail güçlerinin kentte elektrikleri kestiği belirtildi.

Uzun süredir, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki yaşanan çatışmalarda, hava gücüne başvurmadığı biliniyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun hava saldırılarıyla eşzamanlı Batı Şeria'da artan gerginlik sonrasında, en son 22 Ekim'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda, Cenin kentindeki Ensar Camii'ne hava saldırısı düzenlemişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • sina çölü 6 ay önce Şikayet Et
    israile ölümden başka bir çare yoktur boşuna uğraşmayın tek çözüm yahudilerin yeryüzünden silinmesi başka çare yok
    Cevapla
  • Gecmisten gunumuze 6 ay önce Şikayet Et
    Dünyada merhameti vicdanı olan kim varsa müslüman hristiyan yahudi siyonist İsrail'in yaptığından çok büyük rahatsız insanlar Hitler'in 2.dunyada Yahudilere yaptığının fazlasını siyonist İsrailin Filistinlilere yaptığını söylüyor. Burada dünya hiç düşündümü hitler yahudi soykırımını arkasinda siyonist Yahudilerin olabileceğini kendilerinden kabul etmedikleri yahudileri katlettirdigini?
    Cevapla
  • feraset 6 ay önce Şikayet Et
    yahudiler hitleri soydu yetmedi soykırım yalanıyla almanları soydu değerli kardeşim gerçek bu, yalan olmasaydı yahudiler onca tazminatı nasıl alabilirdi, kaybetmiş bir devlet yahudiler için biçilmiş kaftan
    Cevapla
  • Alper 6 ay önce Şikayet Et
    Şehitlerimize ölü yakıştırması yapmayalım nolur şehittir onlar şehit
    Cevapla
  • Musti 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail intihar saldırısı yapıyor saldırgan köpek davranışları son yakın
    Cevapla
  • Basiret 6 ay önce Şikayet Et
    Haması bahane eden Siyonist Şeytanlar aslında arzı mevud sınırlarındaki bütün insanları hedeflerine koydular ancak sırasıyla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı