İsrail'in katliamına ses çıkaramayan Süleymancılara ait vakıf büyük tepki çekti

İşgalci İsrail'in Gazze'deki katliamına ses çıkartamayan Almanya'daki Süleymancılara ait İslam Kültür Merkezleri Birliği, barbarlığa tepki gösteren Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu'ndan çekildi.

İsrail'in katliamına ses çıkaramayan Süleymancılara ait vakıf büyük tepki çekti
İsrail'in katliamına ses çıkaramayan Süleymancılara ait vakıf büyük tepki çekti
GİRİŞ 25.10.2023 12:07 GÜNCELLEME 25.10.2023 12:07
Bu Habere 548 Yorum Yapılmış

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 6 bine yaklaştı.

MÜSLÜMANLARI BİRLEŞTİREN KURULDAN ÇIKTILAR

İşgalci İsrail'in soykırıma varan katliamlarına küresel çapta her kesimden tepki sesi yükselirken, bazı gruplar ise sessizliğe bürünüyor.

Almanya'da faaliyet gösteren ve 'Sülemancı' olarak bilinen İslam Kültür Merkezleri Birliği (VİKZ), İsrail vahşeti karşısında 18 gündür hiçbir tepki duruşu sergilemedi.

İsrail'e tavır alamayan İslam Kültür Merkezleri Birliği , tepkisel duruşunu ise İslami oluşumlara yansıttı.

VİKZ'in, Gazze'deki insanlık dramına duyarsız kalmayan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu’ndan (KRM) ayrıldığı öğrenildi.

Almanya’da Müslümanları federal düzeyde temsil eden Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu'nda; Diyanet İşleri Türk İslam Birliğii (DİTİB) İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) gibi kuruluşlar yer alıyor.

  • Merhum Süleyman Hilmi Tunahan Hocaefendi'nin yolundan gittiğini iddia eden ve kamuoyunda "Süleymancı" olarak nitelendirilen oluşumlar, geçmişten bu yana toplumsal hassasiyete duyarsız kalmakla eleştiriliyor. Milletin ve ümmetin durduğu yerde duramayan birçok 'Süleymancı' yapı, yurt dışında da aynı nötr tavrını sürdürüyor.


Almanya'da VİKS'in bünyesinde yaklaşık 300 ibadethane ve eğitim derneği bulunuyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 548
  • Yaklaştırmaz dı 6 ay önce Şikayet Et
    Boşuna yorulmayın ( Müminin firasetinden sakınınız o Hakkın nuruyla bakar ) sadece biz temiz müslümanlar değil Almanlar da görmüşler sizin ne olduğunuzu Allah cc rahmet eylesin Süleyman Tunahan olsaydı şimdi sizleri kapısına yaklaştırmazdı
    Cevapla
  • A Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Demekki biz dizinin dibinde olanlar süleyman efendi hz lerini tanımıyoruz, kırk fersah uzak olan sen tanıyorsun. Yuh be sana
    Cevapla
  • :8 Kayseri 6 ay önce Şikayet Et
    Yuh olsun onlara bir daha kapı kapı dolaşanlara kuruş yok utanmaz arlanmazlar
    Cevapla
  • A Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    Allah cc ın dinine, tek hak yol olan sünnilikten taviz vermeden hizmet edenlere yardım etmek, demekki sana nasip olmayacak. Demekki sen mahrumu dergahi rabbanilerdensin.bu nezih topluluğa, parası haram olan müslümanlarla gavurların paraları nasiip olmaz.
    Cevapla
  • Ekmel 6 ay önce Şikayet Et
    Süleymanlıların hizmetleri yüz senedir milletin içinde ve önünde.Bu nezih topluluğa siyasetin zokasını yutan siyasal islamcılar(demokratik ılımlı islamcılar)kadar iftira eden bir güruh görmedim.Davulla zurnayla ava gidenler(sahte müslümanlarlar), en dindar ve en milliyetçi olan bu topluluğu anlayamazlar.
    Cevapla
  • Molla Kasım 6 ay önce Şikayet Et
    İftiranın bedelini bu dünyada da ödeyemeyecek siniz
    Cevapla
  • seyfullah 6 ay önce Şikayet Et
    süleymanlilarin bu vatana hic bir vakit düsmanligi olmamistir hep vatana millete hayirli evlatlar yetistirmislerdir. herzaman iftira atanlarin sonu hüsran olmustur iftira atanlar sunu cok iyi bilin eger o dedikleriniz dogru degilse iftira ise size geri dönecektir er yada gec bunu not edin ALLAH ihmal etmez süre verir saati vakti gelince anlarsiniz
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Eğer doğruysa da Allah sorumlu olanların tez zamanda belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz