Kolombiya sonrası Brezilya da Gazze'ye sahip çıktı! Lula sessizliğini bozdu

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze'de yaşanılanlar karşısında daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 25.10.2023 07:54 GÜNCELLEME 25.10.2023 09:45
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesabı X'ten açıklamada bulunan Lula da Silva, İsrail-Filistin sorununun çözümünde BM'nin etkisinin zayıfladığını ve Gazze Şeridi'ndeki gerilimin düşürülmesi için BM'nin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

'LUA BARIŞ HAKKINDA KONUŞMAYA DEVAM EDECEK'

Lula da Silva, "Eğer BM'nin gücü olsaydı, daha büyük müdahalelerde bulunabilirdi. ABD'nin de daha fazla müdahalesi olabilir ancak halk bunu istemiyor. İnsanlar savaş istiyor, nefreti körüklemek istiyor ancak ben bunu bu şekilde görmüyorum. Beni istediğin kadar eleştirebilirsin; 'Lula barış hakkında konuşmaya devam edecek.'" ifadelerini kullandı.

ABD ağzındaki baklayı çıkardı: Sivillerle ilgili mide bulandıran sözlerABD ağzındaki baklayı çıkardı: Sivillerle ilgili mide bulandıran sözler

İsrail ve batının asıl hedefi ortaya çıktı! 200 yıllık planı devreye soktularİsrail ve batının asıl hedefi ortaya çıktı! 200 yıllık planı devreye soktular

Gazze sonrası orası da karıştı! Ölü sayısı arttıGazze sonrası orası da karıştı! Ölü sayısı arttı

'ARTIK ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMESİN'

Hamas ve Hizbullah'a değinen Lula da Silva, "Çin, Güney Afrika ve Katar ile halen konuşmalıyız görünüşe göre onlarla (Hamas ve Hizbullah) diyalogları var. İnsani koridor, gıda, ilaç ve elektriğin sağlanması gerekiyor ve artık çocuklar öldürülmesin." dedi.

'FİLİSTİNLİLERİN KENDİ TOPRAKLARINA SAHİP OLMA HAKKINDAN EMİN OLMALIYIZ'

Lula da Silva, Rusya ve Çin'in, Filistin devletinin kurulmasını öngören iki devletli çözümü desteklediklerini belirterek, "Müzakere masasında kimse ölmez, daha az maliyetli olur ve bir çözüm bulabiliriz. Orta Doğu'da İsrail'in kendi topraklarını koruduğundan, sınırları BM tarafından çizilen Filistinlilerin de kendi topraklarına sahip olma hakkından emin olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • İ N T İ K A M 6 ay önce Şikayet Et
    Sen iyi bir insansın Lula Da Silva lakin ötekileri insanımsı hayvanlar..bu ara hayvanlardanda özür dilerim,bunlar daha da aşağısanda elbette ki,hayvan karnını doyurmak için saldırır..bunlar ise zenginliklerine daha ne kadar zenginlik katabilirim derdindeler,o petroller gazlar içinde sonsuza dek yanarlar inşallah soysuzlar !!!
    Cevapla
  • Reşo 6 ay önce Şikayet Et
    Küreçik üssü neden kapatılmıyor biz hala İsrail’imi koruyacağız boş yapmayın gereğini yapın
    Cevapla
  • DEMİR 6 ay önce Şikayet Et
    BM ler Güçlü Ve Zenginleri Kollama Kulübüdür .......
    Cevapla
  • Yücel 6 ay önce Şikayet Et
    BM ile Natodan derhal çıkılmalı bütün kâfirlerin üstleri kapatılıp kovulmalidir.Adamalar kendi ustlerimizden bize operasyon yapıyorlar.Devletin Yumruğunu Masaya Vurma Vakti...!!!
    Cevapla
  • Ugur 6 ay önce Şikayet Et
    O güç daha edinmedi biraz da sabır etmek lazım. Küfür tek millet unutmayalım.
    Cevapla
  • şamil basayev 6 ay önce Şikayet Et
    bunlar birleşmiş leşler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi