İsrail'e dünyadan bir tepki daha: Bu bir savaş değil soykırım!

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası toplumun Ortadoğu'da devam eden çatışmaları durdurması gerektiğini belirterek, "Bu artık bir savaş değil, sadece bir soykırım" dedi.

İsrail'e dünyadan bir tepki daha: Bu bir savaş değil soykırım!
İsrail'e dünyadan bir tepki daha: Bu bir savaş değil soykırım!
GİRİŞ 26.10.2023 07:52 GÜNCELLEME 26.10.2023 07:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başkent Brasila'da devlet başkanlığı sarayındaki basın toplantısında konuşan Lula da Silva, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinerek, "Kimin haklı kimin haksız olduğu bir tarafa bırakılmalı ya da ilk kimin saldırdığını dahi bilmek istemiyorum. Artık düşmanlıkların sona erdirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"BU BİR SAVAŞ DEĞİL SADECE BİR SOYKIRIM"

Lula da Silva, "Sorun şu ki, artık bu bir savaş değil sadece bir soykırım. Zira savaşla hiçbir ilgisi olmayan yaklaşık 2 bin çocuk öldürüldü. Gerçekten anlamıyorum; sonucu çocukların ve masumların ölümüne yol açacak savaşa bir insan nasıl katlanır, bilemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası topluma seslenen Lula da Silva, İsrail bombardımanından kaçmak isteyen Gazzeliler için insani koridorun bir an önce açılması çağrısında bulundu.

Kolombiya sonrası Brezilya da Gazze'ye sahip çıktı! Lula sessizliğini bozduKolombiya sonrası Brezilya da Gazze'ye sahip çıktı! Lula sessizliğini bozdu

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, 25 Ekim'deki açıklamasında, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze'de yaşanılanlar karşısında daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Yazık bütün dünya 8 -10 milyon adama teslim olmuş.hele müslüman dünyası..ahirette bu durumu nasıl açıklayacak..onu şimdiden merak ediyorum..
    Cevapla
  • Turuncu 6 ay önce Şikayet Et
    bütün dünya cesur davranmalı
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Laf laf laafff...!!!!! Güçlüysen kazanırsın Güçsüzsen bağırır çağırırsın
    Cevapla
  • Ömer 6 ay önce Şikayet Et
    Eeeeee ne yapsın?Sizin gibi uşaklık mı mesela?
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    içimizdeki israil Haçlı uşakları olan CHDPKK liler Brezilya lideri kadar olamadılar
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Adını koyabilen cesur liderler ve ülkeler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!