800'ü aşkın oyuncudan 'Soykırımı durdur' çağrısı

Hollanda'da 800'ü aşkın oyuncu ve film yapımcısı, Hollanda hükümetine Avrupa Birliği (AB) ile birlikte İsrail'e karşı yaptırım uygulama çağrısı yaptı.

800'ü aşkın oyuncudan 'Soykırımı durdur' çağrısı
800'ü aşkın oyuncudan 'Soykırımı durdur' çağrısı
GİRİŞ 25.10.2023 00:43 GÜNCELLEME 25.10.2023 00:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yapımcılar ve oyuncular, "Filmkrant" adlı internet sitesinde paylaştıkları yazılı açıklamada, hükümete "soykırımı durdur" çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Uluslararası savaş hukuku ihlal edilirken ve İsrail askeri harekatını hızlandırırken hükümet şimdi ne yapacak?" sorusu soruldu.

Yapımcılar ve oyuncular yaptıkları açıklamada bir çağrının veya kınamanın şiddeti durdurmaya yetmeyeceğine inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yardım görevlilerinin, gazetecilerin ve sağlık görevlilerinin öldürülmesinin yanı sıra tüm altyapının yok edilmesi, suyun, gıdanın, elektriğin ve ilacın kesilmesi de dahil olmak üzere İsrail tarafından sivillere yönelik bu toplu cezalandırma, uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına geliyor. Bu durum Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Uluslararası Af Örgütü tarafından şiddetle kınandı. Bu arada İsrail medyası Gazze'nin 'yok edilmesi' çağrısında bulunuyor, İsrail daha da ağır bombalama tehdidinde bulunuyor ve bir kara saldırısı çok yakında görünüyor."

Söz konusu açıklamada Hollanda'nın İsrail'e koşulsuz desteğine dikkat çekerek, "Hükümete, İsrail'in bir an evvel ateşkes uygulamaması ve Gazze'ye insani yardım garantisi vermemesi halinde, ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulaması için Avrupa Birliği'ne baskı yapması çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • mücahit 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim cumhurbaşkanı ne yapıyor ...hiçbirşey sadece konuşuyor.. fiiliyat lazım. üslerini radarlarını kapat. ambargo uygula . mallarını içeri alma. daha bir sürü şey. ne yapıyorr hiçbirşey...
    Cevapla
  • konuk 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupalı oyuncular 17 gün sonra sesini çıkardı. ama bizim oyuncular hala sessiz, birlik halinde bir mesaj bile veremediler yazıklar olsun sizin insanlığınıza.
    Cevapla
  • Kenan 6 ay önce Şikayet Et
    SİYONİSTLERE ve onların piyonu, bidon, makron gibi şeytanlara ölüm
    Cevapla
  • Emrah 6 ay önce Şikayet Et
    Dağlar Taşlar gibi duran Avrupa bile konuşuyor zulme dur diyor. itarilin sonu yakındır inşallah
    Cevapla
  • HaymanaLi 6 ay önce Şikayet Et
    ABD ve Avrupa'daki Devleti yönetenlerin çoğu siyonist ve Siyonistler e yardimci olmak için cirpinuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz