Avustralya'dan Ukrayna'ya 20 milyon dolar

Avustralya Başbakanlık Ofisi, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kullanılmak üzere Ukrayna'ya 20 milyon dolar değerinde yerli üretim askeri ekipman gönderdiklerini açıkladı.

Avustralya'dan Ukrayna'ya 20 milyon dolar
Avustralya'dan Ukrayna'ya 20 milyon dolar
GİRİŞ 25.10.2023 12:55 GÜNCELLEME 25.10.2023 12:55

Avustralya, Ukrayna'ya ek 20 milyon dolar değerinde askeri destek paketi sağladı. Ek yardım paketinde, Avustralya savunma sanayisi firmaları DroneShield, Micro-X, Minelab ve SPEE3D üretimi taşınabilir röntgen cihazları, 3 boyutlu metal yazıcılar, anti-dron sistemleri ve mayın temizleme ekipmanlarının bulunduğu kaydedildi.

Söz konusu yardımla Avustralya'nın, 24 Şubat 2022'de başlayan savaşın başından bu yana Ukrayna'ya yardımları toplam 910 milyon dolara ulaştı.

Ayrıca Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri, Ukrayna'ya insani ve askeri yardım ulaştırma hattının korunması amacıyla çok uluslu çabalar kapsamında E-7A Wedgetail tipi uçağın 100 civarı Avustralya Savunma Kuvvetleri personeli ile 6 aylığına Almanya'ya vardığını belirtti.

Söz konusu hava aracı ile Avustralya Savunma Kuvvetleri personelinin Rusya-Ukrayna Savaşı'na dahil olmayacağı, Rus, Belarus ve Ukrayna hava sahalarına de girmeyeceği bildirildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar