İsrail'den "BM yetkililerine vize vermeme" kararı

Dünkü BM toplantısında çıkan gerilimin ardından İsrail, BM yetkililerine vize vermeme kararı aldı. Kararı anında uygulamaya koyan Tel Aviv yönetimi, BM'nin İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths'e vize vermedi.

GİRİŞ 25.10.2023 15:43 GÜNCELLEME 25.10.2023 16:39
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in dün yaptığı açıklamalara tepki gösteren İsrail, BM yetkililerine vize vermeyeceğini açıkladı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, bugün, BM'nin İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths'e halihazırda vize verilmediğini söyledi.

Erdan, "Bu açıklamaları nedeniyle BM temsilcilerine vize vermeyi reddedeceğiz. İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths'in vizesini zaten reddettik. Onlara bir ders vermenin vakti geldi." dedi.

Guterres'in BM'deki işgal sözleri dünyada gündem oldu! İsrail görüşmeyi iptal ettiGuterres'in BM'deki işgal sözleri dünyada gündem oldu! İsrail görüşmeyi iptal etti

BMGK'DA NELER YAŞANDI?

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün yaptığı konuşmada, "Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı." demişti.

Konuşmanın ardından İsrail'in Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "bu tip bir katliam (Hamas'ın 7 Ekim saldırısı) için hiçbir sebep olamaz" dedi ve Guterres'e "siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?" diye sordu. Cohen daha sonra BM yöneticisiyle görüşmesini iptal edeceğini açıkladı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan Guterres'in istifasını istedi ve "BM'yi yönetme görevine uygun olmadığını" ileri sürdü.

Guterres X hesabından, konuşmasının "Filistin halkının mağduriyetinin Hamas'ın korkunç saldırılarını haklı çıkaramayacağı" ve "korkunç saldırıların Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını meşrulaştıramayacağı" bölümünü öne çıkardı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38
  • ilker 6 ay önce Şikayet Et
    kabul edelim bu Yahudiler dünyayı yönetiyor. hiçbir ülke Amerika da dahil bunlar kadar küstah olamaz. enteresan bir şekilde kimse bişey diyemiyor. efsunlu gibi bişey bu olay. kral çıplak denilmezse bunlar dünyayı mahvedecek. toplu bir siyonist katliamı yapılmalı.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bu BM oyalıyor hani icraat görelim oyalama adaletli ol
    Cevapla
  • Samsunlu55 6 ay önce Şikayet Et
    Lanet olsun bu sözde BM kurumuna, lan kac ülkesiniz ve hicbiriniz su israele savas ilan edemiyor. Korkak köpekler kurumu
    Cevapla
  • Nadir 6 ay önce Şikayet Et
    BM üyesi diğer ülkeler ;israil abd ve ingiltereli siyasetçilere vize vermemeli
    Cevapla
  • Kerim 6 ay önce Şikayet Et
    İnsaniyet ile alakaları nerede ise kalmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu