BM Yardım Şefinden çarpıcı Hamas açıklaması! İsrail’de büyük şaşkınlık yarattı

İsrail’in 7 Ekim tarihinde başlattığı soykırımlara dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Yardım Şefi Martin Griffiths yaptığı açıklamada ‘Hamas bir siyasi gruptur, terörist olarak görmüyoruz’ dedi.

BM Yardım Şefinden çarpıcı Hamas açıklaması! İsrail’de büyük şaşkınlık yarattı
BM Yardım Şefinden çarpıcı Hamas açıklaması! İsrail’de büyük şaşkınlık yarattı
GİRİŞ 17.02.2024 17:54 GÜNCELLEME 17.02.2024 17:54
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail 7 Ekim tarihinden bugüne kadar on binlerce masum sivili katlederek tüm savaş suçlarını işledi. Başta çoğu ülkenin desteğini toplayan İsrail son zamanlarda yalnızlaşmaya başladı. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e karşı açtığı soykırım davası, Lahey'de bulunan Uluslararası Adalet Divanında kabul edildi. Bu karardan sonra Birleşmiş Milletlerin Gazze için yardım götürme çabası da artmaya başladı. 

Son olarak Birleşmiş Milletler Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths katıldığı bir programda İsrail’in komşu ülkelerle savaşmayı bırakıp uzlaşması gerektiğini ifade etti. Griffiths ayrıca Hamas’ın bir terör örgütü değil Siyasi bir topluluk olduğunu söyledi. Yapılan bu açıklama İsrail’de geniş yankı uyandırdı.

“HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR”

Gazze’de yaşananların bugüne kadarki tecrübeleri arasında en kötü insani kriz olduğunun altını çizen Martin Griffiths, Refah’a saldırı ihtimali geceleri uykumu kaçırıyor diyerek şunları ifade etti:

"Gazze halkını güvenli bir yere tahliye etme fikrinin de yanıltıcı olduğunu düşünüyoruz. Elinizi kalbinizin üzerine koyup burası gidilecek güvenli bir yer diyebileceğiniz hiçbir yer yok. Hamas bizim için bir terör örgütü değil, biliyorsunuz ki siyasi bir hareket. Ancak onların isteklerini de içeren müzakere edilmiş bir çözüm olmadan bu grupları yerinden etmenin çok zor olduğunu düşünüyorum.”

İSRAİL, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN İSTEDİĞİNİ ALAMADI!

Birleşmiş Milletler üst düzey yetkilisinden yapılan bu açıklamalar sonrasında İsrail’in resmi X hesabı ve İsrail hükümet sözcüsü Eylon Levy açıklama yaptı. İsrail’in resmi X hesabı yaptığı açıklamalarda “BM ne kadar iğrenç bir hale geldi” denilirken hükümet sözcüsü Eylon Levy ise Birleşmiş Milletlerin, Hamas'ın teslim olması yönünde değil de bu şekilde bir açıklama yapmasını şaşkınlıkla izlediğini ifade etti.

"ATILAN ADIMLAR OLUMLU ANCAK YETERSİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır ziyareti sonrası Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazze'ye giden yardımlar hakkında sorulan soruya cevap veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İnsani yardımların Gazze'ye ulaştırılması ile ilgili bazı olumlu gelişmeler söz konusu. Bu gelişmeleri özellikle Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Abdulfettah es-Sisi ile de görüştük. 'İsrail'i bu konuda sıkıştırmaya devam edeceklerini' söylediler" yanıtını verdi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Bizler de ağırlıklı olarak, gerek Sayın Sisi'yle gerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşmeler yapacağız. Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri de 'bu konuda İsrail'e baskı yapmaya devam edeceklerini' söylüyorlar. Gazze'ye ulaşan yardım tırı sayısı 200-250'ye kadar çıktı, ancak bu yetersiz. Su sayının 500-600 TIR düzeyine çıkacağı söyleniyor. Bu rakama ulaşabilirsek ihtiyaçlar noktasında ancak çözümden söz edebiliriz.”

ABD DE ARTIK İSRAİL'İN YANINDA DURMUYOR!

İşgalci İsrail’in politikalarını ve saldırılarını başta destekleyen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden da geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı:

“İsrail’in Gazze’yi “ayrım gözetmeden” bombalayarak, gördüğü uluslararası desteği kaybediyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun sertlik yanlısı hükümetini değiştirmek zorundadır. Netenyahu hükümeti uluslararası desteğini de kaybetmeye başlamıştır. Gelecekte iki devletli bir çözüme hayır diyemeyecekler”

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Zeki 2 ay önce Şikayet Et
    Seçim var turkiyede ses çıkarmayın.yokda birilerinin kaybedeceği oylar daha değerlidir Filistinli masumlardan. Kırmızı çizgiyi elbette koruyacaktır. Hiçbir filistinli kalmayınca
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İsrailin igrenç yuzunu tum dunya en acimasiz şekilde gördü. Bundan sonrası bir milat olacak artik insanlik bu iğrenç topluluğa nefretle ve tiksinerek bakacaktır mazlum edebiyatlarina kimse inanmiyor
    Cevapla
  • Kırıkkale 2 ay önce Şikayet Et
    Öyle zaman gelecek ki İsrail Müslüman coğrafyada yalnız kalacak destek gördüğü bütün ülkeler senin yaptığın yeter sen başka birşey amaçlı yorsun deyip arkasını dönecek işte ozaman herşey daha güzel olacak
    Cevapla
  • Kerim 2 ay önce Şikayet Et
    Abd israilin tam da yanında. Kimse kimseyi kandırmasın. Abd mühimmatları öldürdü o müslümanları. Abd islam alemine haçlı savaşını yıllar önce ırak da başlattı
    Cevapla
  • Ziona ölüm 2 ay önce Şikayet Et
    İçimize cehennemden büyük bir ateş koyan,lanetlenmiş kavmi ve kullarını yakacak kudreti Allah tan dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz