Biden'dan Gazze için insanlık dışı açıklama: Sivil ölümleri savaşın bedeliymiş!

Gazze'deki sivil kayıplarla ilgili "Bu, savaş açmanın bedeli" ifadesini kullanan ABD Başkanı Biden, İsrail'i propagandalara karşı dikkatli olmaya çağırarak, "Filistinlilerin kullandığı bu rakama güvenmiyorum" dedi.

Biden'dan Gazze için insanlık dışı açıklama: Sivil ölümleri savaşın bedeliymiş!
Biden'dan Gazze için insanlık dışı açıklama: Sivil ölümleri savaşın bedeliymiş!
GİRİŞ 26.10.2023 00:02 GÜNCELLEME 26.10.2023 00:02
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğinden emin olduğunu ancak Filistinlilerin bu konuda açıkladığı rakamlara güvenmediğini belirtti.

Biden, Avustralya Başbakanı Jonathan Albanese ile yaptığı basın açıklamasında, gazetecilerin İsrail'in kuşatması altındaki Gazze'deki sivil kayıplarla ilgili sorularını cevapladı.

ABD Başkanı, "Filistinlilerin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söylediğine dair hiçbir fikrim yok. Masumların öldürüldüğüne eminim" dedi.

SİVİL KAYIP SAVAŞ AÇMANIN BEDELİYMİŞ!

Gazze'deki sivil kayıplarla ilgili "Bu, savaş açmanın bedeli" ifadesini kullanan Biden, İsrail'i propagandalara karşı dikkatli olmaya çağırarak, "Filistinlilerin kullandığı bu rakama güvenmiyorum" dedi.

ABD Başkanı Biden ayrıca Hamas'ın "sivillerin arkasına saklandığını", bunun da İsrail'e "ek bir yük getirdiğini" belirtti. Biden, "Ancak bu, savaş yasalarına uygun hareket etme ihtiyacını azaltmaz. Masum sivilleri korumak ne kadar zor olsa da İsrail'in de elinden gelen her şeyi yapması gerekiyor." diye konuştu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın ve 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 219
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Allah.bıdenin.ve.onu.destekliyenlerim.belasını.versin.yasasın.islam
    Cevapla
  • Göktürk 6 ay önce Şikayet Et
    kuduz lağım faresi salyalarını etrafa saçmaya devam ediyor
    Cevapla
  • Ali Erdem 6 ay önce Şikayet Et
    zalim siyonist şer örgütün; bidon kafalı sadık destekçisinin insan olduğunu kim söylüyor ki!! İNSAN olmak zor zanaat!!! her insana benzeyen İNSAN değildir.
    Cevapla
  • @İŞÇİ@ 6 ay önce Şikayet Et
    yürüyen zombi bir gebermedin gitti
    Cevapla
  • Alp Eren 6 ay önce Şikayet Et
    zombi gitse bile farketmiyo. trump gelse de aynı. abd (dünyanın belası) şer zulüm siyonist terör örgütünün kölesi...
    Cevapla
  • muratcan 6 ay önce Şikayet Et
    Atom bombasını kullanan tek ülke , katil, acimasiz, vicdansız, haysiyetsiz Amerika!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı