Ortadoğu barut fıçısı! Orduyu İsrail sınırına yığdılar...

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik acımasız saldırıları her geçen gün müslüman ülkelerin sabrını taşırırken son olarak Mısır, zırhlı birliklerden oluşan orduyu İsrail sınırına götürdü.

GİRİŞ 26.10.2023 06:25 GÜNCELLEME 26.10.2023 06:30
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar şiddetini artırırken, bölgede gerilim tavan yaptı. Savaş çanlarının çalındığı Orta Doğu'da son olarak Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi, İsrail sınırına yakın bulunan Süveyş'teki 4. Zırhlı Tümeni'nde denetim gerçekleştirdi.

ORTA DOĞU'DA SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR
Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'na Gazze'yi bombalayarak yanıt veren İsrail ordusu, günlerdir katliam yapıyor. İsrail'in saldırılarında binlerce kişi hayatını kaybederken bölgede gerilim tavan yaptı.

İsrail'in olası kara harekatına karşı bölgede yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi, Mısır ordusunun İsrail sınırına yakın bulunan Süveyş'teki 4. Zırhlı Tümeni'ni denetledi.

DENETİM GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
Sisi'nin denetimi sırasında Mısır ordusuna ait görüntüler dikkat çekti. Söz konusu görüntüler "İsrail'e karşı gövde gösterisi" yorumlarına neden oldu.

"MİLLİ GÜVENLİĞİ KORUMAYI AMAÇLIYOR"
Denetim sırasında bir de açıklama yapan Sisi, "Mısır ordusu, gücü, statüsü, yeteneği ve verimliliği ile Mısır'ı ve milli güvenliğini korumayı amaçlıyor. Ben Mısırlılara zor kullanımını mantıklı, bilgece ve zulme kaçmadan kullanmanın önemli olduğunu söylüyorum. Mısır, Gazze Şeridi'ndeki tırmanmayı kontrol etmekte olumlu bir rol oynuyor ve durumu sakinleştirmeye ve ateşkes sağlamaya çalışıyor. Gazze Şeridi'ndeki sivil halka gerekli yardımı sağlamak ve onların acılarını hafifletmek için büyük çaba harcıyoruz" ifadelerine yer verdi.

İsrail'den Gazzeli sivillere alçak tehdit! Uluslararası Af Örgütü uyardıİsrail'den Gazzeli sivillere alçak tehdit! Uluslararası Af Örgütü uyardı

Libya'dan İsrail çağrısı! Ülkemizi terk edinLibya'dan İsrail çağrısı! Ülkemizi terk edin

İran lideri Hamaney: ABD İsrail'in işlediği cinayetin suç ortağıdırİran lideri Hamaney: ABD İsrail'in işlediği cinayetin suç ortağıdır

İsrail’in 19 gündür Gazze'de işlediği 'savaş suçları'İsrail’in 19 gündür Gazze'de işlediği 'savaş suçları'

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 186
  • Cabbar 6 ay önce Şikayet Et
    Topla bir araya sen daha uçaklarını kaldıramadan baskına ugradığın gibi yine bir baskına ugra sonra el arabasıyla geri dönersin
    Cevapla
  • Yunus 6 ay önce Şikayet Et
    Zaten 4 bombaya bakar İsraile.ama onu atacak bir önder İNŞAALLAH Çıkar
    Cevapla
  • Uuu 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail’e 4 bomba ile yikabilceginimi saniyorsun
    Cevapla
  • Zeki 6 ay önce Şikayet Et
    Mısırı da vuruyor canı isteyince itrail sonra yanlışlık oldu diyor, sende vursana itraili mısır.
    Cevapla
  • Elazigli 6 ay önce Şikayet Et
    SISI sana üzülmemek elde degil seni o makama getiren israil sen nasil onlara karsi cikarsin yazik olmus sana
    Cevapla
  • Yolcu 6 ay önce Şikayet Et
    Saçmalama
    Cevapla
  • Omer 6 ay önce Şikayet Et
    Turkiye misira fuze iha siha versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı