İsrail'den Gazzeli sivillere alçak tehdit! Uluslararası Af Örgütü uyardı

Uluslararası Af Örgütü, İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyinin terk edilmesi yönünde baskı yapmasının savaş suçu sayılabileceğini ifade etti. Açıklamada, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik alçak tehdidine karşı tepki gösterildi.

İsrail'den Gazzeli sivillere alçak tehdit! Uluslararası Af Örgütü uyardı
İsrail'den Gazzeli sivillere alçak tehdit! Uluslararası Af Örgütü uyardı
GİRİŞ 26.10.2023 00:43 GÜNCELLEME 26.10.2023 00:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in hava bombardımanıyla binlerce Filistinli sivil feci şekilde hayatını kaybetti. Yıllardır abluka altında tutulan Gazze Şeridi'ne göz diken Siyonistler masum sivillere yönelik alçakça tehditlerini sürdürüyor. İngiltere merkezli Örgütten yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 21 Ekim'de Gazze'ye havadan attığı broşürlerde, Gazze'nin kuzeyindeki bölgelerin boşaltılmasına yönelik ifadelerin yer aldığı bildirildi.

İSRAİL, TOPRAKLARINI TERKETMEYEN FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ TERÖRİST ORTAĞI OLMAKLA İTHAM EDİYOR

Açıklamada, "Bu broşürlerle orada yaşayanlara derhal bölgeyi terk etmesi uyarısı yapıldı, hayatlarının tehlikede olduğu kaydedildi ve Gazze Vadisi'nin güneyine gitmemeyi seçenlerin terör örgütünün suç ortağı olmakla suçlanabileceği ifade edildi." sözleri kaydedildi.

"TEHDİTLERE SON VERİN"

İsrail'in Gazze'ye giren insani yardımı güney bölgelerinde dağıtma uygulamasının da kuzeyde yaşayanlara yönelik bir baskı aracı olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, "Af Örgütü, İsrail'e, zorunlu yerinden etme emirlerini iptal etme, Gazze halkında korku ve panik yaratmayı amaçlayan tehditlere son verme çağrısını yineliyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, insani yardım dağıtımına ilişkin koşulların da kaldırılması talebi yinelenerek, Gazze'ye herkese yetecek acil yardım girişinin önünün açılması çağrısı yapıldı.

"SİVİLLERİ HEDEF ALMAK SAVAŞ SUÇUDUR"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Uluslararası Af Örgütü danışmanlarından Donatella Rovera da tüm bir şehrin ya da bölgenin askeri hedef ilan edilmesinin uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Rovera, "Ayrım ilkesini ihlal ederek sivilleri veya sivil yapıları hedef almak, sivilleri öldüren ve yaralayan, ayrım gözetmeyen saldırılar gerçekleştirmek bir savaş suçudur." ifadesini kullandı.

Havadan atılan broşürlerin etkili bir uyarı olarak nitelendirilemeyeceğini kaydeden Rovera, bu broşürlerin, İsrail'in Gazze'deki sivilleri zorla yerinden etmeye yönelik kanıtlar olduğuna işaret etti.

Rovera, İsrail'in bombardımanı altındaki Gazze'de gidecek yeri olmadığı için evlerinde kalanları işlemedikleri eylemden sorumlu tutup topluca cezalandırmanın savaş suçu sayılabileceğini belirtti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    Kader bizi ilk kıblegâhımızı toptan ziyarete zorluyor, coğrafya davet üzerine davet gönderiyor. "Nerde kaldın, ey kadrini bilmediğimiz Türk, Hz. Resulullah (SAV)'ın duasıyla, Hz. Ali (kv)'nin kılıcını kuşanarak gel iki gözüm, mazlumun sevincini al da gel" diye haykırıyor coğrafya.. Mazlûmun gözündeki sevinç fer'i, zâlimin eceli, vakti oldu mu tamam, gönderir Mehmetçiğini Hz. Yezdan (C.C)
    Cevapla
  • Uyanın 6 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası af, uluslararası dünya sağlık örgütü, ulıinsan hakları mahkemesi vs hepsi fısssss. Uyanın artık. Avrupa'nın çıkarına davranırsan özgür, karşı çıkarsa. Terörist sindir.
    Cevapla
  • Tayfun 6 ay önce Şikayet Et
    Verecek sadakan yoksa yahudiye lanet et
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi