Temsilciler Meclisi'nin yeni başkanı belli oldu

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde bugün yapılan dördüncü oylamada Louisiana milletvekili Mike Johnson başkan seçildi.

GİRİŞ 26.10.2023 08:46 GÜNCELLEME 26.10.2023 10:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi'nde toplanan üyeler, McCarthy'nin 3 Ekim'de koltuğundan edilmesinin ardından yeni Temsilciler Meclisi Başkanı'nı seçmek için oylama yaptı.

Mecliste çoğunlukta olan Cumhuriyetçilerin adayı Louisiana milletvekili Mike Johnson 220 oy alarak Temsilciler Meclisi'nin yeni başkanı oldu. Meclis'te 212 sandalyeye sahip Demokratlardan Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries ise 209 oy aldı.

Temsilciler Meclisi Başkanı seçilebilmesi için adaylardan birinin 217 oya ulaşması gerekiyordu.

"HALKIN MECLİSİ İŞİNE GERİ DÖNDÜ"

Johnson, yemin ederek görevine başlamadan önce Meclis kürsüsünden yaptığı ilk konuşmasında, "Buradan dünyaya açık bir şekilde sesleniyor, halkın meclisi işine geri döndü." dedi.

Temsilciler Meclisi'nde geçen hafta yapılan üç ayrı oylamada Ohio milletvekili Jim Jordan, 217 sayısına ulaşamadığı için yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı.

DONALD TRUMP DESTEKÇİSİ

ABD Kongresi'ne 2016'da Louisiana'dan Cumhuriyetçi milletvekili olarak giren Mike Johnson, Kongre'de eski ABD Başkanı Donald Trump'a en güçlü destek veren isimlerden biri olarak biliniyor.

Milletvekili seçilmeden önce üniversitede öğretim görevlisi olan ve muhafazakar bir radyoda sunuculuk yapan Johnson, siyasete ilk 2015 yılında Louisiana eyalet meclisine seçilerek başladı.

Anayasa hukuku uzmanı olan Johnson, ABD Kongresi'ne seçildiği günden bu yana Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Konferans Grubu'nun başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Aynı zamanda Cumhuriyetçi Araştırma Komitesi'nin eski başkanı olan Johnson, hala Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi ve Silahlı Hizmetler Komitesi'nde görev yapıyor.

Bugün yapılan oylamadan önce Trump da sosyal medya hesabından, "2024'te daha da büyük kazanacağız! Benim güçlü önerim, önde gelen aday Mike Johnson'la yola çıkmak ve bunu hızlı bir şekilde bitirmek." şeklinde paylaşım yaparak Johnson'a destek vermişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    Hangi Yahudi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti