Hollanda'dan skandal Filistin kararı

Hollanda’da Temsilciler Meclisinde "Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak" ifadesi "belirli bir çağrışım" içerdiği gerekçesi ile yasaklandı.

Hollanda'dan skandal Filistin kararı
Hollanda'dan skandal Filistin kararı
GİRİŞ 26.10.2023 15:07 GÜNCELLEME 26.10.2023 18:52
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

 Hollanda’da Temsilciler Meclisinde "Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak" ifadesi "belirli bir çağrışım" içerdiği gerekçesi ile yasaklandı.

Temsilciler Meclisinde İsrail-Hamas savaşı ile ilgili oturum düzenlendi.

"FİLİSTİN ÖZGÜR OLACAK" CÜMLESİNE UYARI

Denk Partisi Meclis Grup Başkanı ve milletvekili Stephan van Baarle, oturumda yaptığı konuşmada, "Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak" ifadesini kullandıktan sonra Meclis Başkanı Vera Bergkamp tarafından uyarıldı.

Bergkamp, “Son cümlenin belirli bir çağrışımı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu mecliste bu son cümleyi bir daha duymak istemiyorum. Sizi bu konuda uyarmıştım.” dedi.

YAHUDİ DÜŞMANLIĞI DİYEREK YASAKLADILAR

Bazı milletvekilleri de van Baarle’nin kullandığı ifade ile Yahudi düşmanlığı yaptığını belirterek, sözlerini geri almasını talep etti.

Van Baarle de bu durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek, “Filistinlilerin özgürlük ve eşitlik talepleri hemen antisemitizm ya da başka bir nefret biçimine sokuluyor. Ben antisemitizme karşıyım.” diye konuştu.

Söylediklerinin bir nefret unsuru olarak değerlendirilmesine itiraz eden van Baarle, “Sözlerimi geri almayacağım! Ben Filistinlilerin haklarını savunuyorum ve bunu istediğim şekilde yaparım. Biz nasıl bir üslupla konuşacağımızı kendimiz seçeriz.” ifadesini kullandı.

FARKLI YÖNE ÇEKİLDİ

Van Baarle, toplum içerisindeki birçok kişinin de Mecliste Filistinlilerin hakları savunulduğu zaman farklı bir yöne çekilmesinden rahatsız olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“'Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak' ifadesi ile Filistinlilerin bu bölgede topraklarının yasadışı bir şekilde ilhak edilmeden, eşitlik ve özgürlük içinde, Apartheid rejimi altında yaşamadan ve ayrımcılığa uğramadan yaşama hakkına sahip olduklarından bahsediyorum. Filistinlilere uygulanan 75 yıllık baskı sona ermeli. Biz herkesin eşit haklara sahip olduğu tek devletten yanayız. İster Yahudi olun, ister Müslüman, bu devlet adı Filistin'dir.”

Oturumda, Hollanda’da hukuken suç teşkil etmeyen “Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak” ifadesine ilişkin, İsrail Devleti'nin yok edilmesinin propagandasının yapıldığı ve bu nedenle "şiddete çağrı” oluşturduğu gerekçesi ile sunulan önerge kabul edildi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 70
  • Kaysi 6 ay önce Şikayet Et
    Bir dogrusu var bunlari nehirden denize degil dünyadan silmedikxe olmasi lazim
    Cevapla
  • Kâfir malı hayır 6 ay önce Şikayet Et
    Kâfirin malı kesin boykot edilmeli kâfirin her malının karşılığı hemde daha kalitelisini ülkemiz üretiyor kâfirin malını alıp Filistin'e İslam'a bizlere mermi bomba olarak dönmesinin çok büyük vebal. Bizler yerli malı yurdun malı bütün kardeşlerim ülke ve milletin bağımsızlık ve bekası için kesinlikle yerli malı kullanmalı asla azılı İslam Turkiye düşmanı kâfir malına kesinlikle HAYIR
    Cevapla
  • Kul insan 6 ay önce Şikayet Et
    Hollanda krallık olduğu ve demokrasi olmadığı ortaya çıktı. Zalim İsrail destekçisi. Free Palestina. Van Baarle 'yi takdir ediyorum. Yahudi para ticaret ajanlık ile Amerika Avrupa işgal edilmiş. Çocuk katilleri bunlar. Sapık inançları cehenneme atacağı görülüyor.
    Cevapla
  • Muğla48 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupada kazan kaynamaya yavaş yavaş yakında başlar gibi geliyor bunun faturasını ABD ile israile kesersınız batılılar yakındır sizlerde abd ile israile ateş püskürürsünüz geri zekalı ve cahil batılılar
    Cevapla
  • Okur 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupanın ifade özgürlüğü bu kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı!
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!