Al Jazeera muhabirinden İsrail'e net mesaj: Bizi susturamayacaksınız

İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği saldırıda eşi ve çocuklarının yanı sıra ailesinden çok sayıda kişiyi kaybeden Al Jazeera televizyonu Gazze muhabiri Vail ed-Dahduh, İsrail'in onları susturamayacağını ve görevlerini yapacaklarını belirtti.

GİRİŞ 26.10.2023 18:31 GÜNCELLEME 26.10.2023 20:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Büyük bir üzüntü yaşayan Filistinli gazeteci Dahduh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'e net mesaj verdi.

"ALLAH BİZE YETER"

İsrail'in, sivilleri hedef aldığını ve ailelere dönük katliamlar işlediğini vurgulayan Dahduh, "Her ne olursa olsun biz en nihayetinde Rabbimizin razı olduğu şeyi söylemeye devam edeceğiz. Allah bize yeter, o ne güzel vekildir." dedi.

"GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Dahduh, "Bu çok acı bir bedel, ancak önemli olan bunun sesimizi susturamayacak oluşu. Biz, halkımız ve bu asil insani mesaj karşısında görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Allah'tan geldik ona döneceğiz." diye konuştu.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonundan dün yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef aldığı saldırısında Dahduh'un eşi, oğlu ve kızı dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309’i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Can 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika ucak gemisi 73ucak ne demek bunlar nasıl teknoloji çalışma nasıl yapmışlar şimdi güç gösterisi hiçbir Arab Aleminden ses çıkmıyor petrolün üzerinde oturuyorlar teknoloji geliştirme birlik olma da ne kadar gerideler İsrail amerika birleşti avrupa destek veriyor ne insan hakları kaldı ne beyannamesi kaldı iki devleti çözüm Birleşmiş milletlerde var uygulamada yok bu nasıl dünya düz
    Cevapla
  • -Gözlemci 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim bizlere Hz.Muhammed efendimiz döneminde zalimlerin yaptıkları zulmü gösteriyor..İman gücünü Yaradana bağlılıklarını inkarcı kafire teslim olmadıklarını gösteriyor..Allah yardımcımız olsun seyretmek bişeyler yapamamak ne kadar zor uyuyamıyoruz...İlehi Ya Rab..Filistinli mazlumları zalimlerin zulmünden kurtar..Zalimlerin ellerini köklerini nefeslerini kurut..
    Cevapla
  • bebekkatiliisrail 6 ay önce Şikayet Et
    zalimin zulmü arttikca sonu yaklasiyor
    Cevapla
  • ufuk 6 ay önce Şikayet Et
    Dini cümlelerle veya laf ebeliği ile bu işler hiçbir zaman belirleyici olmaz, esas olan güçtür...
    Cevapla
  • Karahan 6 ay önce Şikayet Et
    Bedir Savaşı mı bir okuyun. Hatta Kurtuluş Şavaşı nı bir daha bir daha okuyun..
    Cevapla
  • Şükrü yıldırım 6 ay önce Şikayet Et
    Teslimiyet işte bu Zafer er geç Rabbimin izniyle sizin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi