Paşinyan'ın "Barış Kavşağı" projesi: Türkiye ve Azerbaycan'a zeytin dalı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Zengezur Koridoru'nun da içinde olduğu, Ermenistan'ın hem Azerbaycan hem de Türkiye'yle kara ve demir yoluyla bağlandığı "Barış Kavşağı" projesini tanıttı.

Paşinyan'ın "Barış Kavşağı" projesi: Türkiye ve Azerbaycan'a zeytin dalı
Paşinyan'ın "Barış Kavşağı" projesi: Türkiye ve Azerbaycan'a zeytin dalı
GİRİŞ 27.10.2023 15:13 GÜNCELLEME 27.10.2023 15:16
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün, Tiflis İpek Yolu Forumu'nda yaptığı konuşmada "Barış Kavşağı" projesini uluslararası toplumla paylaştı.

Projede, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2'nci Karabağ Savaşı'nın ateşkes şartları arasında açılması öngörülen Zengezur Koridoru'nun da olması dikkati çekti.

Projeyle, Zengezur'un yanı sıra, Ermenistan'ın hem Azerbaycan hem de Türkiye'yle kara ve demiryoluyla bağlantı kurması planlanıyor.

Projenin Ermenistan, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve İran arasında yolların, demiryollarının, boru ve iletim hatlarının onarılması, inşa edilmesi ve faaliyete geçirilmesini içerdiğini ifade eden Paşinyan, "her ülkenin sınır ve gümrük kontrolünü kendi devlet kurumlarıyla uygulayacağını" söyledi.

PAŞİNYAN DA ARTIK BARIŞ İSTİYOR

Forumda Paşinyan ayrıca, önümüzdeki aylarda Azerbaycan'la bir barış anlaşması imzalayı umduğunu belirtti. Paşinyan, barış istediğini daha önce de defalarca dile getirmişti. Azerbaycan'la Ermenistan'ın en geç 2024 ortasında barış anlaşması imzalaması bekleniyor.

Hem Türk makamları hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce de savaşın bir an önce sonlandırılıp bölgede normalleşmeye geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklamasıPaşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamaya hazırımPaşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamaya hazırım

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 89
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ermenilerin oyunu bitmez kafirler kâfirlerin dostu dur müslümana her zaman düşman dır.
    Cevapla
  • Mehmedim 6 ay önce Şikayet Et
    Ermeni yöneticilerinde zerre kadar Akıl/Mantık varsa Türkiye ile Azerbaycan'la dost olur. Binlerce vatandaşı şu sn Türkiye'de hizmet sektöründe çalışıyor ve evine ailesine para gönderiyor. Ve asla Amerika'da Fransa'da yaşayan zengin tuzu kuru diyasporacılara kanmasınlar..
    Cevapla
  • İbraam 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ne akıl verdiler ben söyleyeyim barış antlalmasından sonra bunuda natoya dahil edecekler bunlarada çok silahverip yunanistana yaptıkları gibi ermenistanı satın alacaklar ermenistana yeni üstler kuracak lar
    Cevapla
  • Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    ABD ve Avrupa ya kapı olacak ve ABD üst kuracak.. Tehlikeli bir oyun..
    Cevapla
  • NEVZAT 6 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Nikol Paşa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti