Macron'un Hamas çıkışı ülkesinde tepkilere neden oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Ekim'deki İsrail ziyareti sırasında yaptığı, "Hamas’a karşı uluslararası koalisyon" açıklamasına karşı eleştiriler sürüyor.

Macron'un Hamas çıkışı ülkesinde tepkilere neden oldu
Macron'un Hamas çıkışı ülkesinde tepkilere neden oldu
GİRİŞ 27.10.2023 19:31 GÜNCELLEME 27.10.2023 19:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Liberation'a verdiği demeçte Fransa Ulusal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Jean-Louis Bourlanges, Macron’un uluslararası koalisyon açıklamasını "çok hoş" bulmadığını belirtti.

Bourlanges, "uluslararası koalisyon" ifadesinin askeri ittifak prensibini çağrıştırdığını ancak böyle bir koalisyonu gerektirecek "gerçek bir zorunluluğun" olmadığını dile getirdi.

Bourlanges, Macron’un koalisyon açıklaması ile İsrail’in müttefikleri ve "ılımlı" Arap devletleri arasında "zorunlu bir dayanışma" sağlanması fikrine işaret ettiği yorumunu yaptı.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Macron 24 Ekim "İsrail’le dayanışma ziyareti" kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti. Netanyahu ile düzenlediği basın toplantısında Macron, "Fransa, Irak ve Suriye’deki operasyonlarımız kapsamında içinde yer aldığımız DEAŞ'e karşı uluslararası koalisyonun, Hamas'a karşı da mücadele edebilmesine hazır.” ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ayrıca, terör örgütleriyle mücadele etmek için bölgesel ve uluslararası bir koalisyon kurulması çağrısı yapmıştı.

Macron'un açıklamasından 14 saat sonra Elysee Sarayı Sözcüsü "uluslararası koalisyon" ifadesi ile “DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun tecrübelerinden ilham alınması ve bunların hangi açıdan Hamas’a karşı uygulanabileceğine bakılmasının” kastedildiği yönünde bir açıklamada bulunmuştu.

- Macron'un açıklamalarına siyasilerden eleştiri

Fransa Sosyalist Parti Lideri Olivier Faure, Macron'un ifadelerini "inanılması güç bir doğaçlama" olarak niteleyerek, Fransa Cumhurbaşkanı'nın iki devletli çözüm için İsrail'e gittiğini düşündüğünü ancak bu açıklama ile neyi kastettiğini anlamadığını belirtmişti.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Lideri Jean-Luc Melenchon ise X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Macron’un "tutarsız" açıklamalarının, Fransa ve barış için tehlikeli olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Yavuz Sultan Selim 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonist aparayı macron! Hamas, Filistin'in kuvayı milliyesidir, ya sen kimsin? İşgalci , sömürgeci terörist!
    Cevapla
  • cengiz han 6 ay önce Şikayet Et
    Pkk karsida yapalim hadi
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Haçlılar. Yeni adı koalisyon. Uyan Müslüman uyan. Öldünüz mu
    Cevapla
  • tepki 6 ay önce Şikayet Et
    bundan sonra butun kafirler yahudiler huzur icin mi olacak hamas gider ise binlerce yeni hamas gelecek kac milyon yeni dusman kazandiniz bu filistin sorunu degil direk butun kafirler arap ulkeri isgal etmek musliman katliami icin gelmis vur yok et sorun bitsin devri bitti yillarca surece savas olur dusmanin gemi ucaklari var ise o zaman fuzleri kullanir herkes ve her kafir de hedef
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    betoncu Fransa kafada beton oldu artık deas a cimanto nerden gittiğini unutmadık oğlum artık eski Türkiye yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"