BM'nin Gazze kararından sonra Arap Birliği'nden açıklama

Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan "Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşılayarak, bunun ,"uluslararası toplumun gerçek iradesini yansıttığı" değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 28.10.2023 06:38 GÜNCELLEME 28.10.2023 08:55
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada, 120 ülkenin karara evet oyu vermesinin, dünya kamuoyunun, Gazze'de yaşananlara karşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

"ULUSLARARASI TOPLUMUN GERÇEK İRADESİ"

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) benzer bir karar alınmasının veto yetkisiyle engellendiğine değinen Ebu Gayt, uluslararası toplumun, BM Genel Kurulu'nda bu yetkiden bağımsız bir şekilde gerçek iradesini ortaya koyduğunu ifade etti.

Ebu Gayt, İsrail'in, Gazze'ye dönük şiddetli saldırılarını durdurması ve insani yardım koridorlarının açılması için söz konusu kararın diplomatik bir kampanyaya dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

BM'DE NE KARAR ALINMIŞTI?

Ürdün tarafından ortaya koyulan ve Türkiye de dahil 50'ye yakın ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı dün, 193 üyeli BM Genel Kurulunun Özel Acil Filistin oturumunda oylanmıştı.

Karar, 45 "çekimser" ve 14 "hayır" oyuna karşı 120 oyla kabul edilmişti.

Kararda, "Acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunulmuş ve çatışmaların durdurulması" talep edilmişti.

Gazze'ye insani erişim ve malzeme sevkiyatının kolaylaştırılması için gerekli adımların atılması gerektiğinin belirtildiği kararda, BM örgütleri ve ortaklarına kesintisiz erişim verilmesi gerektiğinin önemine işaret edilmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • Trabzon 6 ay önce Şikayet Et
    3000 çocuğumuzun katillerine hala petrol satma peşinde koşan birliğin adına Arap birliği demişler.Yakışır onlara.Şimdi yine bizi Arap düşmanı, ırkçı vs ilan edeceksiniz ama gerçek bu.Biz Arap düşmanı değiliz, satılmış düşmanıyız.Ve yanlış yapana düşmanız.İnşaallah anlamışsınızdır artık.Ne derseniz deyin Osmanlı ya da aynısını yaptılar.Dün İngiliz’e,şimdi İngiliz soyu ABD ye çalışıyorlar
    Cevapla
  • Gurbet 6 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkelerinin başındaki yöneticiler Arap asıllı değil müslüman oldukları da şüpheli lawrenç gibi. Oyun oynuyorlar
    Cevapla
  • Sabri 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan bir cacık olmaz
    Cevapla
  • MACKALI 61 6 ay önce Şikayet Et
    Birle$mi$ TÜRK MILLETLERI HEMEN KURULMALI..Kendi gerceklerimizi dogrulamak ab´ye degil bize kalsin okaaa..
    Cevapla
  • Abdullah Aydın 6 ay önce Şikayet Et
    Arap birliğimi bu birlik israil ,abd nin ing. in menfaatlerini korumak için kurulmuş topluluktur kendilerini koltuğa oturtanlara diyetlerini ödüyorlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"