İslam İşbirliği Teşkikatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin halkına acil yardım ve uluslararası koruma sağlanmasının gereğini belirtti ve uluslararası toplumu Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının durması konusunda sorumluluk almaya çağırdı.

GİRİŞ 28.10.2023 06:49 GÜNCELLEME 28.10.2023 11:06
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İİT'nin sayfasından yapılan yazılı açıklamaya göre, teşkilatın Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi ülkeler de dahil olmak üzere pek çok uluslararası aktöre mesaj gönderdi.

Taha bu mesajlarında, uluslararası toplumu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması konusunda sorumluluk almaya çağırdı ve savaş suçuna maruz kalan Filistin halkına acil yardım ve uluslararası koruma sağlanmasını istedi.

Taha ayrıca, "Gazze'de binlerce can kaybının yanı sıra altyapının kasıtlı olarak tahrip edildiği ve yüzbinlerce kişinin tehcire zorlandığı" bir uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ihlaliyle karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Yolcu 5 ay önce Şikayet Et
    Her şeyi başkasından beklemeyi bırakın artık sınırları açın Müslümanları yürüsün İsrail'e
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Abd, silah, muhimmad, asker, Para destegi veriyor ee sizde kinama, bayagi buyuk is yapiyorsunuz düsüncesine giriyorsunuz, 7 bini ölü sayisi az galiba daha neyi bekliyoryunuz, nekadar cocuk ölmesi gerek ki harekete gecesiniz, Sizde silah yardimi yapin en azindan ( müslümanlar)
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Biraz da çağrı yapmayı ve kınamayı bırakıp icraata geçseniz iyi olur. Durdurun petrol ve gaz ihracatını. İşe yarayın biraz artık
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    neyi bekliyorsunuz nekadar israilli varsa kapatın elciliklerini hava sahasını petrolün muslugunu
    Cevapla
  • çavuşbaşı 5 ay önce Şikayet Et
    İslam devletleri bir olup israili haritadan silmiyorlar başlarını kuma gömmüşler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!