ABD'li Yahudiler, Gazze için tren garını bastı

İsrail, Gazze'yi bombalarken, ABD'li Yahudiler New York'taki tren garını basarak ateşkes çağrısı yaptı. Yahudiler, "Filistin'e özgürlük, Ateşkes hemen, Bizim adımızı kullanıp soykırım yapamazsınız." diye sloganlar atıp dövizler taşıdı.

GİRİŞ 28.10.2023 09:15 GÜNCELLEME 28.10.2023 12:04
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD'de, barış yanlısı Yahudi gruplar, İsrail’in Gazze operasyonunu durdurması için New York’taki ünlü Grand Central tren garını işgal ederek "acil ateşkes" çağrısında bulundu.

"Barış için Yahudi Sesi (JVP)" adlı organizasyonun, sosyal medya platformundan yaptığı duyuru ile toplanan gruplar, New York'un en büyük tren istasyonu Grand Central'in ana yolcu salonunu işgal etti.

Siyah tişört giyen yüzlerce Yahudi asıllı Amerikalı, bir yandan ilahi söylerken, "Filistin özgür olmalı, Ateşkes, hemen şimdi, Hemen ateşkes talebiyle Grand Central'i ele geçir, Tarihin doğru tarafında bizimle olun" yazan dövizler taşıdı.

Yahudilere ait JVP ve IfNotNow (Eğer Şimdi Değilse) isimli sivil toplum örgütlerinin sosyal medya platformlarında, protesto ile eş zamanlı olarak, "Halihazırda 7 bin Filistinli öldü ve bir milyondan fazla kişi de yerinden edildi. İsrailli liderler açıkça soykırım söylemini kullanmaya devam ediyor." şeklinde duyurular yapıldı.

Yahudi örgüt üyeleri, Gazze için "acil ateşkes" talebiyle düzenledikleri protesto eyleminde "Adımıza soykırım yapılmasına izin vermiyoruz, Hemen ateşkes" şeklinde slogan attı.

IfNotNow grubunun X platformundaki paylaşımında da "İsrail hükümeti Gazze halkını karanlıkta açlıktan öldürürken, bombalarken ve işgal ederken, önümüzdeki günlerde ve haftalarda gerçekleştireceğimiz eylemler yaşamlarımızı belirleyecek." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Karanlık Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    USA da kendi ülkesinde Biden ve soykırım ekibi için neden davalar açılmıyor?
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bir yahudi için tek tip insan vardır o da yahudidir diğerleri insan şeklindeki hayvanlardır yahudiye hizmet için vardır kaynak tamut
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm dünya boykota başladı bunlardan ses gelmeye başladı sahtekarlar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim burda ismi 1927 den beri müslüman cismi yahudi olan yüzbinlerden hiç ses yok demekki israilin yaptığı katliama seviniyorlar unutmayın isminiz ne olursa olsun sizi devlet gizli kayıtlarında tanıyoruz yarın bizede aynını yapmaya kalkacağınızı biliyoruz
    Cevapla
  • coban 6 ay önce Şikayet Et
    evanjelist sionist hiristiyanlar hacli zihniyet ile musavilerin adini kullanarak sanki yahudiler ve hiristiyanlar birlikteymis gibi gösterip dünyayi kandiriyorlar ve devamli müslümanlara saldiriyorlar..ama son yaptiklari katliamlar ile gercek museviler gözlerini acmaya basladi.. israil esittir evanjelist sionist hiristiyan toplulugu.. iclerinde kanan musevilerde var malesef..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ