İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Genelkurmay Başkanı duyurdu!

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, savaşta yeni aşamaya geçildiğini vurgulayarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde kara operasyonları yürüttüğünü açıkladı.

GİRİŞ 28.10.2023 20:53 GÜNCELLEME 28.10.2023 23:36
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail haberleri: İsrail'in Filistin'deki katliam saldırıları 22'nci gününde devam ederken, beklenen kara harekatına ilişkin Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'den yeni bir açıklama geldi.

İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Genelkurmay Başkanı duyurdu!

İsrail ordusunun dün gece yoğunlaştırdığı bombardımanın ardından yaptığı “Kara Kuvvetleri bu gece faaliyetlerini genişletecek” açıklaması gözleri Gazze Şeridi’ne çevirdi.

'BÜYÜK BİR GÜÇLE GİRMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK'

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi Gazze Şeridi sınırında konuşlandırılmış askerleri ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde büyük bir kara operasyonu düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Düşmanı ortaya çıkarmak için büyük bir güçle topraklarına girmekten başka çare yok” dedi.

İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Genelkurmay Başkanı duyurdu!

'YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİK'

Halevi, savaşın başlamasının üstünden 3 hafta geçtiğini belirterek, “Bu savaşın aşamaları var ve bugün yeni bir aşamaya geçtik” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde kara operasyonları sürdürdüğünü açıklayan Halevi, “Bu operasyonlar, Hamas'ın dağıtılması, sınır güvenliği ve tüm rehinelerin evlerine geri dönmesi hedeflerine hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Genelkurmay Başkanı duyurdu!

'SAVAŞIN AMACI KARADAN GİRİŞİ GEREKTİRİR, BEDEL ÖDEMEDEN ZAFER OLMAZ'

Risk olmadan başarının olmayacağını vurgulayan Halevi, “Savaşın amacı karadan girişi gerektirir. Bedel ödemeden zafer olmaz” açıklamasını yaptı. Halevi, rehinelerin iadesinin son derece önemli olduğunu kaydederek, “Hamas şu anda masumları, bebekleri, çocukları, kadın ve erkekleri, yaşlı vatandaşları elinde tutuyor. Bu çabanın başarıya ulaşması için her şeyi yapacağız” dedi.

Halevi açıklamasını “Hedeflerimizi net olarak belirledik. Yolumuz uzun olacak. Kararlılıkla mücadele edip kazanacağız” ifadelerini kullanarak sonlandırdı.

'OPERASYONUN İKİNCİ AŞAMASI BAŞLADI'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında dün gece yoğunlaşan hava saldırılarının ardından operasyonun ikinci aşamasının başladığını söyledi. İsrail’in hedefinin açık olduğunu belirten Netanyahu, “Hedefimiz, Hamas’ın askeri ve idari birliklerini yok etmek ve rehineleri evlerine geri getirmektir” ifadelerini kullandı.

Kara harekatını başlatma kararının savaş kabinesi ve güvenlik kabinesi tarafından oybirliğiyle alındığını vurgulayan Netanyahu, “Komutanlarımız ve askerlerimiz İsraillilerin arkalarında olduğunu biliyorlar” şeklinde konuştu.

Amalekliler ve İsrailoğulları arasında olan olayları hatırlatarak İncil’den alıntı yapan Netanyahu, “Hatırlıyoruz ve savaşıyoruz. Tek amacımız Hamas’ı mağlup etmek ve topraklarımızda varlığımızı sağlamak” ifadelerini kullandı.

'İLK AŞAMA BÜYÜK BİR HAVA HAREKATI DÜZENLEMEK'

İsrail’in tüm insanlık için mücadele ettiğini belirten Netanyahu, “Batıdaki ve Arap dünyasındaki müttefiklerimiz biliyorlar ki eğer kazanamazsak, sıradaki onlar olacak” dedi.
Netanyahu, ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve diğer ülkelerin liderlerinin ziyaretlerine değinerek, “Açık bir mesaj getirdiler. Sizi destekliyoruz ve zaferinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki operasyonların uzun ve zorlu olacağını belirterek, “İlk aşama, Kara Kuvvetlerimizin güvenli bir şekilde içeri girmesine yardımcı olmak için büyük bir hava harekatı düzenlemek” dedi. "Kazanacak olan biziz” ifadelerini kullanan Netanyahu, "Henüz yolun başındayız” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 267
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    Sizin olmayan topraklardan mı? bahsediyorsunuz HIRSIZLAR,ISGALCILER,NAZİLER ve BEBEK VE KADIN KATILLERI...
    Cevapla
  • manisalı. 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi girin bakalım inşallah cesetleri çıkacak mazlumun ahı ne olacak. Korkaklar.
    Cevapla
  • İHVAN 6 ay önce Şikayet Et
    ECELİNİZE KOŞUN aşşağılık caniler sürüm sürüm sürüneceksiniz. Yaptığızı kat be kat fazlasıyla ödeteceğiz size cümle alem görecek bilecek !!!
    Cevapla
  • zafer 6 ay önce Şikayet Et
    Allah topunuzu cehenneme dursun ıns acınız buyuk bızımkı zafer olsun ıns
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ey BÜYÜK ALLAH ım SEN, SANA savaş açan kafirlere gerekli cezayı acilen ver inşallah. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Kuvvetli olacak!
Otomobil markaları peş peşe duyurdu: Sıfır faiz uzun vade... İşte kapsamdaki araçlar