İşgalci İsrail güçlerinden Batı Şeria'ya yeni kanlı baskınlar

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerine düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli öldü, 38'i yaralandı.

İşgalci İsrail güçlerinden Batı Şeria'ya yeni kanlı baskınlar
İşgalci İsrail güçlerinden Batı Şeria'ya yeni kanlı baskınlar
GİRİŞ 29.10.2023 09:00 GÜNCELLEME 29.10.2023 09:00

İsrail güçleri, gece boyu Batı Şeria'nın farklı noktalarına çok sayıda baskın düzenledi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın emniyet ve sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, baskınların adresi; Cenin, Nablus'un doğusundaki Asker ve Balata mülteci kampları, Ramallah'ın batısındaki Beyt Rima beldesi, El-Halil'e bağlı Beni Naim beldesi ile Et-Tabaka köyü, Tubas'ın güneyindeki Tammun beldesi ve Nablus'un kuzeybatısındaki Barka beldesi oldu.

Asker Mülteci Kampı baskınında Filistinlilerle İsrail güçleri arasında çıkan çatışmada, göğsünden ağır yaralanan 1 kişi hayatını kaybederken, 10 Filistinli yaralandı. Balata Mülteci Kampındaki baskında ise 4 Filistinli yaralandı.

Baskın sırasında İsrail güçleri, mayıs ayında öldürülen Hasan Katanani'nin ailesinin yaşadığı ve daha önce boşaltılan 2 katlı evi bombayla patlattı.

Beyt Rima beldesindeki baskında çıkan çatışmada ise Nasır Abdullatif el-Bergusi isimli bir Filistinli hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Tammun beldesindeki baskında da 1 Filistinli öldü, 5'i gerçek mermiyle olmak üzere 7 Filistinli yaralandı. Ayrıca, 1'i kadın 3 Filistinli gözaltına alındı.

El-Halil'e bağlı Et-Tabaka köyüne yönelik baskın sırasında çıkan çatışmada, 1 Filistinli bacağından vuruldu. Beni Naim beldesinde ise onlarca kişi atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

Cenin'deki baskında, İsrail güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı, 5 Filistinli yaralandı.

Cenin ve Es-Sile el-Harisiyye beldesine düzenlenen baskınlarda 5 Filistinli gözaltına alındı.

Nablus'un kuzeybatısındaki Barka beldesinde 5, Avarta beldesinde ise 3 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail güçleri her gün Batı Şeria'nın farklı noktalarına baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda çok sayıda Filistinli gözaltına alınıyor ve Filistinlilere ait evler yıkılıyor. Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda ise çok sayıda kişi ölüyor ve yaralanıyor.

En son verilere göre işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 110, yaralı sayısı ise 1900 olarak açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...