Uzayda Türk bayrağı: Rus kozmonot Cumhuriyet’in 100. yılını uzaydan kutladı...

Rus kozmonot Cumhuriyet’in 100. yılını uzaydan kutladı. Hem Rusça hem de İngilizce mesaj yayınlayan Artemyev, “29 Ekim’de Türkiye’nin ulusal bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım” dedi.

GİRİŞ 29.10.2023 19:23 GÜNCELLEME 29.10.2023 19:23
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

 Rus kozmonot Oleg Artemyev, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Türk bayrağı açarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı.

100. YILI TÜRK BAYRAĞI AÇARAK KUTLADI

Daha önce uzaydan Türkiye’nin fotoğrafları çekerek Türkiye'ye olan hayranlığını dile getiren Rus kozmonot Oleg Artemyev, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Türk bayrağı açarak kutladı.

Hem Rusça hem de İngilizce mesaj yayınlayan Artemyev, “29 Ekim’de Türkiye’nin ulusal bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım” dedi.

Sosyal medyada 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Artemyev’in bu hareketi takipçilerinin büyük beğenisi topladı.

BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 955 GÜN UZAYDA KALDI

Rusya'nın 118'inci kozmonotu, dünyada ise uzaya çıkan 537'nci kişi olan Artemyev, bugüne kadar toplamda 955 gün uzayda kaldı.

Rusya’nın en deneyimli kozmonotlarından biri olan Artemyev, bugüne kadar 53 saatlik uzay yürüyüşü görevi gerçekleştirdi.

KAYNAK: İİHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 54
  • Emre 5 ay önce Şikayet Et
    Suriyede binaları bombalayip dozer gibi muslumanlarin uzerinden gecen 200 bin cocugu olduren rusyaya bu ne sevgi.israilden ne farki var.bizim millet ne cabuk unutuyo anlamak zor.
    Cevapla
  • Pandora 5 ay önce Şikayet Et
    Yabancılar milli değerlerimize saygi duyarken biz içimizdeki hainlarla uğraşiyoruz.
    Cevapla
  • T.Bahadir 5 ay önce Şikayet Et
    El alem uzaya gidiyor, bizim milli günümüzü unutmuyor ve uzaydan kutluyor. Bizim cahiller de bayrağı nereden bulmuşa takmış. Sizin aklınız ermez uzaya, boşverin.Yerli dizi izlemeye devam edin.
    Cevapla
  • Abayat 5 ay önce Şikayet Et
    Printer denen birşey var
    Cevapla
  • Yargıç 5 ay önce Şikayet Et
    Çok takılmayın Arkadaşlar, Teşekkür ederiz bizi düşünmüş, Lakin Dünya bir Biz tek, Dara düştük mü bakmışın arkanda kimse yok, O yüzden biz güçlü olmalıyız.
    Cevapla
  • Bünyamin 5 ay önce Şikayet Et
    Rus kozmonot türkiyeyi sevdiğini söyledi zaten bayrağı yanında taşıyacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...