Hamas'tan Filistin yönetimi ve Arap ülkeleriyle ilgili şoke eden iddia!

İsrail'in Filistin'deki katliam saldırıları hız kesmeden deveam ederken Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk'tan Filistin yönetimi ve bazı Arap ülkeleriyle ilgili çok konuşulacak bir açıklama geldi..

GİRİŞ 30.10.2023 06:45 GÜNCELLEME 31.10.2023 06:48
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

İsrail, 7 Ekim'de başlattığı Gazze bombardımanına, 23. gününde de aralıksız olarak devam etti.

Kassam Tugayları'nın küffar karşısındaki onurlu mücadelesi sürerken, yetkilisi Musa Ebu Merzuk'tan açıklama geldi.

"Batı'ya gizlice Hamas'ı ortadan kaldırma çağrısında bulunan Filistin Yönetimi üyeleri ve bazı Arap ülkeleri var." diyen Merzuk, mesajına şöyle devam etti:

Hizbullah'tan ve Batı Şeria'daki kardeşlerimizden ciddi bir destek bekliyorduk. Özellikle Ramallah yönetiminin utanç verici tavrı, bizi hayal kırıklığına uğrattı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırısının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • Alibey 6 ay önce Şikayet Et
    Arab ülkesinden hayir beklemeyin cünkü onlar domuz etini yemisler
    Cevapla
  • AlpEren 6 ay önce Şikayet Et
    Araplarda asabiye (ırkçılık) çoktur ama milletleşme tekamülünü gerçekleştiremedikleri apaçık ortada. Arap olmayan Hint ve Pakistan Müslümanları kadar bile seslerini çıkartamayan araplar maalesef islam dünyasının en cılız, en korkak ve zenginliğinden vazgeçemeyen korkaklar olarak tarihe adlarını yazdırıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    adam haklı
    Cevapla
  • KIZILELMA 6 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri birlik olsa isterlerse 24 saat içinde tüm AB ülkelerini ve ABD deki hayatı durdurur . Petrol ve para Araplarda sadece beyin yok
    Cevapla
  • Çoban Memed 6 ay önce Şikayet Et
    Bu yeni bilgi değil, sizin Yaser Arafat dahil birçok Arap lideri İsrail köpeği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu’ndan Kobani Davası açıklaması: Siyasi karar, hiç kimsenin vicdanı rahat edemez
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi