Filistin'de bir ilk, İsrail askerleri pusuya düştü! ABD, Gazze kararını dünyaya ilan etti!

Son dakika haberi... İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 24. güne girildi... İsrail'in abluka altındaki Gazze topraklarındaki katliamları devam ediyor.

GİRİŞ 30.10.2023 14:13 GÜNCELLEME 01.11.2023 12:00
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Abluka altındaki Filistin'de saldırılarını hız ksmeden devam ettiren İsrail bölgede kan dökmeye devam ediyor...

İsrail gece boyu karadan denizden ve havadan bomba yağdırdığı Gazze'ye kabus gibi çökmüş durumda. Kana doymayan İsrail, 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'ni de vurmakla tehdit ediyor...

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail'e veya Gazze'ye asker göndermeyeceklerini açıkladı. Harris, İran'a da konuya dahil olmaması çağrısında bulundu.

İsrail-Filistin savaşında bölgede yaşanan gelişmeleri anbean haberimizden takip edebilirsiniz;

ŞEHİT SAYISI 8 BİN 306'YA YÜKSELDİ

17.11 İsrail Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesini bombaladı. Hastane Gazze'de kanser vakalarının tedavi edildiği tek hastane olarak biliniyor...

15.31: Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki durumun kötüleştiğini ve kan dökülmesi “kabusunun” sona ermesi için ateşkes çağrısında bulunarak, “Dünya, gözlerimizin önünde yaşanan insani felakete tanık oluyor” dedi.

14.32: Almanya Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddetini kınayarak, İsrail hükümetini önlem almaya çağırdı.

13.50: İsrail'in Filistin topraklarındaki katliam saldırılarında 3 bin 456'sı çocuk olmak üzere şehit sayısı 8 bin 306'ya yükseldi.

12.42  İsrail savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli ailelerin yaşadığı evlere düzenlediği saldırılarda en az 14 kişinin daha öldürüldüğü belirtildi.

11.22: Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail işgal güçleri, sağlık personelini, yerinden edilmiş kişileri ve hastaları hastaneyi tahliye etmeye zorlamak için Gazze'deki Al-Quds hastanesinin hemen yakınına kasıtlı olarak roket fırlatmaya devam ediyor. Bu durum hastane bölümlerinde önemli hasara yol açmış, sakinleri ve hastaları boğulma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır” denildi.

İSRAİL ASKERLERİ PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

10.55: Gazze'deki tünellerden birinde pusuya düşürülen İsrail askerleri savaşın başlamasından bu yana ilk kez Hamas'la çatıştı. IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) o anların görüntülerini yayınlarken, Hamas'ın yeni bir sürpriz saldırı peşinde olduğunu iddia etti.

IDF, Hamas'ın yeni bir sürpriz saldırı için İsrail sınırını geçmeye hazırlandığını öne sürdüğü açıklamasında "Erez geçidi yakınlarında faaliyet gösteren IDF askerleri Gazze Şeridi'ndeki bir tünelden çıkan bir dizi terörist ile çatıştı." ifadelerini kullandı.

10.43: Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Gazze'de hasta ve sağlık görevlilerinin dışında 117 bin kişinin hastanelere sığındığını açıkladı.

İSRAİL SALDIRILARINDA 32 BİN KONUT TAMAMEN YIKILDI

10.17: İsrail'in Filistin'deki saldırılarında 200 bini aşkın konut bombalandı. 12 hastane ile 32 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı. Saldırılarda 80 hükümet binası, 47 cami, 3 kilise ve 203 okul hedef alındı.

İsrail’in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze’de tamamen yıkılan konut sayısı ise 32 bin oldu.

9:55: Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu 8 bin 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 20 bin 242 sivilin de yaralandığını açıkladı. Bakanlık 1020’si çocuk 1870 kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

07.20: İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, topçular ve savaş gemileri, kuzey kesimleri başta olmak üzere Gazze Şeridi'ni gece boyunca bombaladı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri savaş uçakları tarafından vuruldu.

Savaş uçaklarının yoğun bombardımanının yanı sıra Beyt Lahye ve Cebalya'nın doğu kesimleri topçu atışlarına maruz kaldı.

Gazze'nin kuzeybatısındaki Cela ve Nas mahallelerine birçok hava saldırısı düzenlenirken, kentin orta kesimlerindeki Megazi ve Han Yunus'un doğusu top mermilerinin hedefi oldu.

Han Yunus'ta Ebu Siydu ailesinin evi, Mısır sınırındaki Rafah'ın doğusu ve batısındaki iki ev İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu.

Saldırılarda ölen ve yaralananların olduğu belirtilirken, bunlara ilişkin sayı verilmedi.

Ayrıca, Gazze'deki Kudüs Hastanesi ve kentteki tek kanser tedavisinin yapıldığı Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresine yönelik bombardımanlar nedeniyle hastanelerde hasar meydana geldi.

İSRAİL 12 BİN KİŞİNİN SIĞINDIĞI HASTANEYİ VURMAKLA TEHDİT EDİYOR

06.33: İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'nin çevresindeki yerleri gece boyunca bombaladı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın, savaşın 24'üncü gününün başlangıcında bölgedeki kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları gece boyunca Kudüs Hastanesi'nin çevresindeki yapıları yoğun bombardımana maruz bıraktı.

Güvenli olduğu düşüncesiyle Filistin Kızılayına bağlı Kudüs Hastanesi'ne sığınan 12 bin kişi, bombalama sırasında zor anlar yaşadı.

Filistin Kızılayı, yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Kudüs Hastanesi'ni bombalamakla tehdit ettiğini ve derhal boşaltılmasını istediğini duyurdu.

ABD DUYURDU: İSRAİL VE GAZZE'YE ASKER GÖNDERMEYECEĞİZ

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail veya Gazze'ye asker gönderme planlarının olmadığını açıkladı.

CBS News'e konuşan Harris, İsrail'in "kendini savunma hakkı" olduğunu belirtti.

Harris, "Hamas ve Filistinlilerin aynı sayılmaması gerektiğini" vurgulayarak "Filistinliler, İsraillilerle aynı güvenliği, kararlılığı ve onuru hak ediyor." şeklinde konuştu.

İsrail-Filistin çatışmasında savaş kurallarına bağlı kalınması gerektiğine dikkati çeken Harris, Filistin’e insani yardım akışının devam etmesinin önemine işaret etti.

ABD Başkan Yardımcısı Harris, "İsrail'e veya Gazze'ye asker gönderme planımız veya niyetimiz yok." diyerek İran'a konuya dahil olmaması çağrısında bulundu.

02.40: Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Filistinlilerin terörist olmadıklarını, vatanlarını savunduklarını ve Gazze'de yaşananların tam bir savaş suçu olduğunu belirtti.

İSRAİL ORDUSU, HAMAS'IN ELİNDEKİ ESİRLERİN SAYISINI GÜNCELLEDİ

01.15: İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'ın elindeki esir sayısının 239 olduğunu açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın elindeki esirlerin sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Gazze'de "alıkonulan" 239 kişinin bulunduğunu ve ailelerine bilgi verdiklerini kaydeden Hagari, bunlar arasında yabancı işçilerin de olduğunu belirtti.

Hagari, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar'ı da takibe aldıklarını ve buluncaya kadar da takibe devam edeceklerini aktardı.

Gazze'ye yönelik kara harekatına da değinen Hagari, "Kara operasyonunu tedrici olarak genişletiyoruz. Askerlerimizin hayatını garanti altını almak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hagari, İsrail ordusunun, dün Gazze'nin kuzeyindeki operasyonlarda Hamas'ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil olmak üzere onlarca silahlı unsurunun öldürüldüğünü ifade etti.

İsrail daha önce, Gazze Şeridi yakınlarında aralarında asker ve polisin de olduğu 230'dan fazla kişinin Hamas'ın elinde olduğunu belirtmişti.

HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE'DEN NETANYAHU'YA ÇAĞRI

00.38: Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasına izin verilmesi ve askeri harekatta itidalli davranılması çağrısında bulundu.

Başbakan Rutte, X'ten yaptığı açıklamada, Netanyahu ile Gazze'deki insani durumu görüştüğünü ifade etti.

Dünya'nın Gazze'deki durumu endişeyle takip ettiğini belirten Rutte, "(Netanyahu'ya) Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaşmasının gerekliliğini vurguladım." ifadesini kullandı.

Mark Rutte

Gazze'de acil olarak su, gıda, yakıt ve tıbbi yardıma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Rutte, "Bu aynı zamanda dünyanın İsrail'i desteklemeye devam etmesi için de gerekli. Geniş çaplı yardıma izin vermenin en iyi yolu çatışmalara insani ara verilmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

20.23: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Filistin Kızılayının, Gazze'deki Kudüs Hastanesini İsrail'in tehdit ettiğine dair açıklamasına ilişkin uluslararası insancıl hukuka göre hastanelerin hedef alınmaması gerektiğini söyledi.

16.09: İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki kara operasyonlarının devam ettiği ve Hamas’a ait askeri noktaların hedef alındığı belirtildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 156
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    çevremde bi yahudi olsada öldürsem içim yinede ferahlamaz
    Cevapla
  • sako 6 ay önce Şikayet Et
    ya adamlar ne yalan söyleyecek sanki bizdenmi korkuyorlar istediklerini istediği zaman kimseden çekinmeden yapıyorlar zaten
    Cevapla
  • mühim m@t 6 ay önce Şikayet Et
    her sözleri yalan dolan kaç kez ispat edildi.
    Cevapla
  • Cumhurun Avukatları 6 ay önce Şikayet Et
    İranla ABD danışıklı dövüş ve restleşme yapıyor. İran ne zaman kafirlerle savaştı ki. Hep islam ülkeleriyle savaşmış çoğunluğu münafıklar ülkesidir.
    Cevapla
  • amerikalı 6 ay önce Şikayet Et
    ABD yalan atıyor 1000 lerce profesyonel asker gazzeye gönderdi. Çoğu tecrübeli.
    Cevapla
  • Kemal aşık 6 ay önce Şikayet Et
    Allahim Kahhar isminle kahreyle iraili ve ordusunu Rabbim islam ordularina Kavvi isminle kuvvet ver muktadir isminle muktadir eyle AMINNN AMINNN AMINNN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede