Gazze’ye 7 Ekim’den beri atılan bomba sayısı Afganistan’a atılanı geçti!

İsrail'in 24 gündür katliam gerçekleştirdiği Gazze'ye atılan bomba sayısı, ABD'nin Afganistan'a attığının iki katına ulaştı. Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Birimi, Gazze'deki vahşeti ortaya koydu.

GİRİŞ 30.10.2023 16:56 GÜNCELLEME 30.10.2023 17:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Biriminin sahadan takip ettiği bilgiler medya ve BM verilerini birleştirdiğinde çok vahim bir gerçeği ortaya koyuyor.

İsrail uçakları tarafından ve denizden Gazze’ye 7 Ekim’den beri atılan bomba sayısı ABD’nin Afganistan’a attığı toplam iki katı seviyesine ulaştı.

Bir başka ifadeyle 45 km²’ye sıkıştırılmış açık hava hapishanesi konumunda olan Gazze’ye atılan bomba sayısı, 652 230 km² yüzölçümüyle dünyanın 41. en büyük ülkesi, Fransa'dan biraz daha büyük Afganistan’a atılan bomba sayısını geçmiş durumda.

Mısır Kızılay’ı gözetiminde Filistin Kızılay’ına verilen yardımlar çoğunlukla halkın toplandığı hastanelerin bahçelerine, BM okullarının bahçelerine gönderilip buradan halka dağıtım sağlanıyor.

Türk sivil yardım kuruluşlarının Gazze’nin hangi bölgesinde hangi yardım malzemesinin dağıtıldığının tespit edilmesi ve dağıtımların daha efektif hale getirilmesi kararı alındı.

Bunlarla beraber Gazze’de yapılan katliamın bilançosu da yavaş yavaş istatistiklere yansıyor.

Hazırlanan tabloda yıllara yönelik olarak Gazze’de katledilen çocuk sayısının 2023’te hangi seviyeye ulaştığını görmek mümkün.

Üstelik bunlar yalnızca resmi sayılar.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim sen kâfir ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Şu saldırılar Ukrayna ya yapılsaydı dünya yerinden oynardı.. Ama atan siyonist yahudiler olunca bombalarda masum Müslümanları parçalayınca dünyadan ses yok..
    Cevapla
  • Murteza 5 ay önce Şikayet Et
    Allah cc laneti sizin üzerinize olsun inşallah paramparça olursunuz orda savaşı kaybedip akıttığınız kanda boğulun insallah
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bunların bu vahşilerin hiçbiri bundan sonra benim gözümde masum değiller .
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    amiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu