ABD resmen duyurdu! En büyük felaketten 24 kat daha büyük!

ABD Savunma Bakanlığı, Japonya'nın Hiroşima kentine atılan atom bombasından 24 kat daha güçlü yeni bir nükleer bomba geliştirdiğini duyurdu.

GİRİŞ 31.10.2023 03:55 GÜNCELLEME 31.10.2023 09:51
Bu Habere 609 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Amerika Birleşik Devletleri (ABD)Savunma Bakanlığı, pek çok kıtada siyasi gerilim hat safhada seyrederken dünya gündemine bomba gibi düşen bir duyuru yaptı.

ABD resmen duyurdu! En büyük felaketten 24 kat daha büyük!

ABD, ATOM BOMBASINDAN 24 KAT DAHA GÜÇLÜ NÜKLEER BOMBAYI DUYURDU

ABD, İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 Ağustos 1945'te Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasından 24 kat daha güçlü B61-13 adında yeni bir nükleer bomba geliştirdiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Pentagon'un, yeni nükleer bomba için kongreden onay beklediğini ve finansman aradığı açıklandı.

Açıklamada, B61-13'ün hali hazırda ABD donanmasındaki B-61 nükleer yerçekimi bombasının geliştirilmiş versiyonu olacağı kaydedildi.

ABD resmen duyurdu! En büyük felaketten 24 kat daha büyük!

'YENİ BOMBA, ABD'NİN SALDIRILARI CAYDIRMASI VE GEREKİRSE CEVAP VERMESİ İÇİN

Savunma Bakanlığı'nın Uzay Politikasından Sorumlu Yardımcısı John Plumb, yeni bombanın 'değişen güvenlik ortamını ve ABD'nin potansiyel düşmanlarından artarak gelen tehditlere karşılık olarak' geliştirildiğini belirtti.

Plumb, "ABD'nin, inandırıcı bir şekilde caydırmak ve gerekirse stratejik saldırılara yanıt vermek ve müttefiklerimize güvence vermek için ihtiyaç duyduğumuz yetenekleri değerlendirmeye ve sahaya sürmeye devam etme sorumluluğu vardır." ifadelerini kullandı.

ABD resmen duyurdu! En büyük felaketten 24 kat daha büyük!

YENİ NÜKLEER BOMBA 360 KİLOTON YÜKE SAHİP

B61-13 adlı yeni nükleer bombanın, 360 kilotonluk bir yük kapasitesine sahip olacağı kaydedilirken, Hiroşima’ya atılan bombadan yaklaşık 345 kiloton, Nagasaki’ye atılan bombadan ise 335 kiloton fazla yüke sahip olduğu belirtildi.

MODERN SAVAŞ UÇAKLARINDA KULLANILABİLECEK

Yeni bomba, modern güvenlik, güvenilirlik ve doğruluk özelliklerini de içereceği ve modern hava araçları tarafından taşınabilecek.

Öte yandan ABD'nin mevcut nükleer stoklarında yer alan B61-7'lerin bir kısmını değiştirecek olan yeni bombanın, ABD'nin nükleer stoklarını artırmayacağı kaydedildi.

ABD resmen duyurdu! En büyük felaketten 24 kat daha büyük!

KAYNAK: FOX NEWS
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 609
  • Zafer 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyada iki tane devlet demiyorum acımasız katil var oda abd ve israil dir Tez zamanda Allah'ın ğazabina uğrarsınlar işaallah
    Cevapla
  • Han 5 ay önce Şikayet Et
    Japonlar halen daha bu gaddar insan müsveddelerin arkasında durmaya devam etsinler,adamlar Hiroşima kentini anıyorlar ,en ölümcül bombalarını tanıtırken..japonların milli duygusunu da mı süpürüp halının altına atmışlar,ben onları onurlu sanırdım halbu ki ...yanılmışım !!
    Cevapla
  • Bozkurt 5 ay önce Şikayet Et
    Bunu kullandıkları andan itibaren, ABD diye bir kıta kalmayacak dünyada zira 4 bir yandan ve hatta deniz altılarından yiyecekler nükleer füzeleri ..kendine bile güveni olmayan rezil ABD !!!! (Khinzal füzelerini unuttular galiba zavallılar)
    Cevapla
  • Tüketici 5 ay önce Şikayet Et
    Yıllar önce yaptığımızı nasılda gururla söylüyorlar kansızlar 70 sene önce sadece sende vardı ama simdi her ülkede var attığın kadar sana atarlar bunuda unutma terörist ABD
    Cevapla
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Atarsınız sizin merhametiniz yok! Ama sonuç olarak hepiniz gebereceksiniz! Allah’ın size merhameti olmayacak!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu