İngiltere içişleri bakanı Filistin yanlısı mitinglerine 'nefret yürüyüşleri' dedi
Suella Braverman, 'Bu yürüyüşleri tanımlamanın tek yolu var; bunlar nefret yürüyüşleridir' diyor

Birleşik Krallık eski İçişleri Bakanı Suella Braverman Pazartesi günü Filistin yanlısı mitingleri "nefret yürüyüşleri" olarak nitelendirdi ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protestolarda "kasıtlı olarak suç eşiğinin altında faaliyet gösteren çok sayıda kötü aktörün" görüldüğünü söyledi.
Suella Braverman, Başbakan Rishi Sunak'ın başkanlık ettiği acil kabine toplantısının (Cobra) ardından İsrail-Filistin çatışmasının Birleşik Krallık'taki topluluklar üzerindeki etkisine değindi. Başta Metropolitan Polisi ve diğer bölgesel güçler olmak üzere kolluk kuvvetlerinin antisemitizm sorununu çözmek için daha fazla çaba göstermesi çağrısında bulundu.
"Yahudi katliamının ardından on binlerce insanın sokaklara döküldüğünü gördük - Holokost'tan bu yana Yahudilerin en büyük kaybı, İsrail'in haritadan silinmesi için slogan atıyor" dedi.
BRAVERMAN "BUNLAR NEFRET YÜRÜYÜŞÜDÜR"
Braverman, barışçıl protestocuların çoğunluğu ile İsrail'in "silinmesini" savunanlar arasında ayrım yapmayarak şunları ileri sürdü: "Bana göre, bu yürüyüşleri tanımlamanın tek yolu var; bunlar nefret yürüyüşleridir. "Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak" sloganı ve bunun antisemitizm olarak kabul edilip edilmediği sorulduğunda Braverman, polisin bağımsız çalıştığını söyledi ancak şunu vurguladı: "Polis antisemitizme karşı sıfır tolerans yaklaşımı benimsemelidir."
Binlerce Filistin yanlısı protestocu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına son verilmesi çağrısında bulunmak amacıyla son üç hafta boyunca Londra'da ve Birleşik Krallık'ta yürüyüş yaptı. İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'deki sürpriz saldırısından bu yana aralıksız hava saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'ne hafta sonu hava ve kara saldırılarını genişletti.Çatışmalarda 8.306'sı Filistinli ve 1.538'den fazlası İsrailli olmak üzere yaklaşık 9.850 kişi öldürüldü.
-
Umut 1 yıl önce Şikayet EtAllah yerine İsrail ve ABD den korkanlar tekrar imaninizi gözden geçirin.Beğen
-
Osman AYDIN 1 yıl önce Şikayet EtZamanında dedelerinizin boynuna ip gecirilip elleri arkadan baglanıp gemilere bindirilerek getirilip kole olarak satildigini ne cabuk unuttun da bu gun gazzede soykıtımyapılıyor onun icin protosto edenlere nefret yuruyuşudur diyebiliyorsun sen nasıl bir ınsansiñBeğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 1 yıl önce Şikayet EtSiyonist dostlarınız sizi iyi fonluyor herhalde. Fonlarınız kısıtlanır diye ödünüz mü patlıyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet EtHadi kendi vatandaşlarınıda tutuklasana, sıkar deĝilmi...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet EtBildiğim kadarıyla zenci sin dedelerinizin geçmişini hiç bilmiyormuş gibi konuşuyorBeğen