Bu fotoğrafla hafızlara kazınmıştı: Gazze'de görev yapan Norveçli doktordan dünyaya çağrı

Norveçli doktor Mads Gilbert, İsrail'in herhangi bir kanıt olmaksızın askeri faaliyet iddialarına dayanarak hastaneleri hedef almasını şiddetle eleştirdi.

GİRİŞ 31.10.2023 14:34 GÜNCELLEME 31.10.2023 16:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gazze'deki hastanelere İsrail'in daha fazla hava saldırısı düzenlemesiyle ilgili endişelerin artması üzerine, Gazze'de 40 yılı aşkın süredir görev yapan Norveçli doktor Mads Gilbert, İsrail'in herhangi bir kanıt olmaksızın askeri faaliyet iddialarına dayanarak hastaneleri hedef almasını şiddetle eleştirdi.

YILLARDIR AYNI YALANLAR

Gilbert "İsrail'in bu iddialarını 2009 yılından beri duyuyoruz.Defalarca buradan ayrılmamız için tehdit edildik. Şifa hastanesinde 16 yıldır çalışıyorum. Bu hastanede askeri faaliyet olduğu iddiası doğru değil burada yüzlerce fotoğraf ve video çektim. Hiçbiri birileri tarafından kontrol edilmedi" ifadelerini kullandı.

SAVAŞTA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik devam eden ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 452'si çocuk, 2 bin 87'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 48 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 124 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 35, Lübnan'da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu sağlık tesisleri de İsrail ordusu tarafından hedef gösteriliyor.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • 543 5 ay önce Şikayet Et
    oradada sesini duyuramayan korkan doktorlar var gerçekleri anlatamıyor alçak israili sadece anladığı tek dil askeri güç durdurur ve iki devletli çözüme razı etmek
    Cevapla
  • aliş 5 ay önce Şikayet Et
    ne kadar bağırırsan bağır...öLEN MÜSLÜMANSA DÜNYA SAĞIR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri