Hizbullah duyurdu: 120 İsrail askeri vuruldu, 9 tank imha edildi!

Lübnan'daki Hizbullah Örgütü, ülkenin güney sınırındaki operasyonlarda 120 İsrail askerini vurduklarını, 9 tankı imha ettiklerini ve bir insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu.

GİRİŞ 01.11.2023 06:01 GÜNCELLEME 01.11.2023 09:28
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Hizbullah'a yakın Lübnan'daki al-Manar tv, İsrail ordusuyla yaşanan 23 günlük çatışmalara ilişkin bilgiler içeren infografik yayımladı.

Buna göre, Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana İsrail'e yönelik 105 saldırı düzenledi. Saldırılarda, istihbarat, iletişim, sinyal bozucu sistemler ve 33 radar hedef alındı. Askerleri taşıyan iki araç, iki Hummer ve 9 tank imha edildi, 120 İsrail askeri hedef alındı. Ayrıca 105 askeri bölge vuruldu, 69 iletişim sistemi yok edildi, 140 güvenlik kamerası ve 17 sinyal bozucu sistem imha edildi.

Bir insansız hava aracının düşürüldüğü operasyonlar sayesinde, İsrail'in kuzeyindeki Yahudilere ait 28 yerleşim bölgesi boşaltıldı ve 65 bin yerleşimci, işgal altındaki iç bölgelere gitmek zorunda bırakıldı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 188
  • Urfalı 5 ay önce Şikayet Et
    Yalancı İran amaç Türkiye yi savaşa sokmak, İsrail İran ve ABD işbirliği içinde Filistin i kullanma yaptılar amaç Türkiye yi tuzağa düşürmek,,,
    Cevapla
  • ALİ 5 ay önce Şikayet Et
    yalan dolan şialarda ve destekcisi refah saadetde vardır .
    Cevapla
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Yok yav yalandır! Hava gazı! Orda beş taş oynuyorlardır!
    Cevapla
  • Kazım 5 ay önce Şikayet Et
    Klasik Acem yalanları. Sizin gücünüz sadece Suriye'deki kadın çocuk yaşlı Sünni Müslüman'ı öldürmeye yeter
    Cevapla
  • Veysel özer 5 ay önce Şikayet Et
    Acem palavrasından başka bir şey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak