Hamaney'den Müslüman ülkelere İsrail'i boykot çağrısı

İran'ın dini lideri Hamaney, Müslüman ülkeleri İsrail'i boykot etmeye çağırdı. Hamaney, "Gazze'deki bombardıman derhal durmalı. Siyonist rejime petrol ve gıda ihracatı durdurulmalı." dedi.

Hamaney'den Müslüman ülkelere İsrail'i boykot çağrısı
Hamaney'den Müslüman ülkelere İsrail'i boykot çağrısı
GİRİŞ 01.11.2023 13:58 GÜNCELLEME 01.11.2023 14:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Gazze Şeridi'ne saldırıların durdurulmasını talep ederek, Müslüman ülkelerin İsrail'e petrol ve gıda ihracatını durdurması için çağrı yaptı.

Hamaney, "Bu savaş İsrail ile Gazze arasındaki bir savaş değil. Bu, batıl ile hakikat, kibirli güçler ile iman arasındaki bir savaş. Emperyalizm dünyası bombalarla, askeri baskılarla geldi ama bilmelisiniz ki imanın gücü tüm bunların üstesinden gelecektir. Gazze'deki insanlar sabırlarıyla insanlık vicdanını harekete geçirdi. Batı ülkelerinde; İngiltere'de, Fransa'da ve ABD'deki eyaletlerde bile insanlar büyük kalabalıklar halinde sokağa çıkıp İsrail ve ABD hükümeti aleyhine sloganlar atıyor. Dünyada itibarları yerle bir oldu. Çok da uzak olmayan nihai zafer Filistinlilere ait olacaktır. Müslüman dünyası, İslam'a ve mazlum Filistinlilere karşı duranların ABD, Fransa ve İngiltere olduğunu unutmamalıdır. Müslüman dünyası bunun sadece Siyonist rejimle ilgili olmadığını anlamalı ve ilişkilerinde, analizlerinde ve denklemlerinde bu ülkeleri de göz önünde bulundurmalıdır. Müslüman hükümetler, Siyonist rejime petrol ve diğer temel ihtiyaç maddelerinin ihracatını engellemelidir. Müslüman hükümetler, bu suçların derhal sona erdirilmesi konusunda ısrarcı olmalıdır. Siyonist rejime petrol ihracatını engellemeli ve bu rejimle ekonomik işbirliğini durdurmalıdırlar. Bu suçu kınamak için tüm uluslararası örgütlerde seslerini yükseltmelidirler." ifadelerini kullandı.

İran, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları durdurmaması durumunda çatışmaların tırmanacağına dair daha önce de uyarmışlardı.

İran'ın desteklediği Yemenli Husiler, dün İsrail'e balistik füze ve insansız hava aracıyla saldırmışlardı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • Farsi 5 ay önce Şikayet Et
    Iran türkiye kardes
    Cevapla
  • Gerçek 5 ay önce Şikayet Et
    İran'daki Azerbaycan Türkleri ile Türkiye Türkleri öz be öz kardeştirler.
    Cevapla
  • YasinBaba 5 ay önce Şikayet Et
    sahtekar yalancılar herşey sizin başınızın altından çıktı
    Cevapla
  • Cüneyd 5 ay önce Şikayet Et
    Suriye'de, Irak'ta ve Yemen'de döktüğünüz Sünni Müslüman kanlarını unutmadık. Her şey beklenir İran'dan, ne oldukları belli değildir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    hamdolsun yazan kardeşim. zaten savaşı başlatan ABD ile İran. iki yüzlü İranlılar dünyada en son güvenilecek devlet
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hadi ordan münafık lar sizi çıban başı bunlar İslam dinini kendinize göre şekillendiren münafıklar sözde müslüman ama islamla sünet ile bağdaşlaşmayan zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!