Filistinlilerin inancı karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar!

3 bini aşkın çocuğun katledildiği İsrail-Filistin savaşında, İsrail’in ‘insanlık suçu’ saldırılarına İnsan Hakları örgütleri dahi sesini çıkarmazken, Filistinlilerin imanını gören dünya insanları adeta vicdanlara seslendi.

Filistinlilerin inancı karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar!
Filistinlilerin inancı karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar!
GİRİŞ 01.11.2023 17:37 GÜNCELLEME 01.11.2023 17:37
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze bombardımanında 26. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti. İnsanlık ve savaş suçu olarak nitelendirilen saldırıların gölgesinde 3 bini aşkın çocuk katledildi. Hastane, okul, cami, mülteci kampları ve STK’ları bombalayan İsrail’e, ABD ve birçok batı ülkesi açık destek verdi. Katliamlar karşısında batının ikiyüzlülüğünü öne süren sosyal medya içerikleri de yer alıyor. Birçok insan hakları örgütünün bile sesini çıkarmadığı katliamlara, Filistinlilerin imanını gören sosyal medya kullanıcıları öyle şeyler söylediler ki adeta izleyenlerin vicdanına seslendiler. Filistinlilerin yaşadığı katliamda bile ‘Elhamdüllilah’ diyerek şükür etmelerinin karşısında hayran olduklarını dile getiren dünya insanları, “Bu hayat onların umurlarında değil! Bu insanların korktuğu tek şey Allah.”  dediler.

BATI, İSRAİL’E AÇIK DESTEK VERDİ AMA…

İsrail, savaş suçlarını hiçe sayarak sivilleri hedef almaya devam ediyor. Hastahane, okul, cami, mülteci kampları gibi sivillerin olduğu yerleri yasaklı fosfor bombaları ile bombalıyor. Birçok sivilin hayatını kaybettiği İsrail’in hastane saldırısının ertesi sabahı ABD Başkanı Joe Biden, Başbakan Binyamin Netanyahu ile kucaklaşarak ‘açık destek’ verdiğini açıkladı. ABD başta olmak üzere birçok batı ülkesinin açık desteğini alan İsrail, sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler’e ait bir okulu vurarak dünyaya adeta meydan okudu. Tüm dünyanın sessiz kaldığı bu katliamlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Avrupa ve Amerika'nın koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi, tam 25 gündür tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor." dedi.

FİLİSTİNLİLERİN METANETİ HAYRANLIKLA KARŞILANDI

Elinde çocuğunun cesediyle, “Bunlar normal. Biz Allah’ın hükmüne boyun eğdik” diyen Filistinli babanın, “Canımdan daha değerli olanı sana emanet ettim. Oğlum İbrahim, o Rabbine kavuştu. Allah’a hamdolsun” diyen Filistinli annenin feryatlarını görmezden gelen dünya devlerine karşın sosyal medyada tepkiler büyüyor. Filistinlilerin yaşadığı katliamda bile ‘Elhamdüllilah’ diyerek şükür etmelerinin karşısında hayran olduklarını dile getiren dünya insanları, “Bu hayat onların umurlarında değil! Bu insanların korktuğu tek şey Allah.” dediler. Soykırıma karşı Filistinliler’in ‘Elhamdüllilah’ demesine hayran olduğunu söyleyen birçok kullanıcı İslam dinine bakış açısının değiştiğini ifade etti.

VİCDANLARA SESLENDİLER

Ağlayarak video yayınlayan bir kadın Müslümanlara seslendi, “Hepiniz nasıl bu kadar yenilmez bir umutla inanıyorsunuz? Eğer bu, dünyanın Müslüman olmasını sağlamak için bir kampanya ise işe yarıyor.” diyerek şaşkınlığını ve hayranlığını gizleyemedi. Bir başka videoda ise şehadet getirerek huzur bulduğunu söyleyen kadın İslam dinini batıda yanlış anlatıldığını söyledi. Birçok kullanıcı Kuran-ı Kerim alarak okumaya başladığını ve bunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söylediler. Bir kullanıcı, “İncil’de mantıklı sorular sorulmaya yer verilmezdi ama Kuran’ı okuduğumda mantığın ve kutsiyenin harmanlandığını gördüm.” sözleriyle hayranlığını ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • baho 5 ay önce Şikayet Et
    “Eğer topyekün seferber olmazsanız, Allah sizi acı bir azaba uğratır ve sizin yerinize başka bir topluluk getirir de siz savaşa çıkmamakla onun dinine zerrece zarar veremezsiniz. Çünkü Allah her şeye kadirdir.” (Tevbe, 9/39)
    Cevapla
  • baho 5 ay önce Şikayet Et
    “Hayır, Allah'ın nizamı onların sandığı gibi değildir! Doğuların ve batıların Rabbine yemin ederim ki, biz onların yerine kendilerinden daha hayırlı insanlar getirmeye kadiriz. Bizim elimizden kurtulan, gücümüzün yetmediği hiçbir şey yoktur.” (Mearic, 70/40-41)
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Rabbım katılaşmış kalplere merhamet ver insanlığın gözü önünde bir milleti yok ediyorlar. insanlık umursamıyor herşeye güç yetiren sensin yarabbi. Sana havale ediyoruz.Sen zorda kalan Müslümankara yardım et
    Cevapla
  • Misafir1 5 ay önce Şikayet Et
    Kiyametten once gercek fiziki olarakta dogacak.
    Cevapla
  • Özgürlük 6 ay önce Şikayet Et
    Çok şükür elhamdülillah evet Kur'an i Kerim'i okuyup Yahudilerin nasıl oldukları ni öğrenebilirler.sorulariniza cevap bulabilmesi için acikcasi ilk olarak oku deniliyor okuyun.muslumanligin inançla sevgiyle birliğin vicdanın merhametin...belki ne kadar önemli olduğunu anlarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar