Putin nükleer deneme yasağını geri aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması onayını iptal eden kararnameye imza attı.

Putin nükleer deneme yasağını geri aldı
Putin nükleer deneme yasağını geri aldı
GİRİŞ 02.11.2023 16:40 GÜNCELLEME 02.11.2023 16:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da ekim ayında kabul edilen Rusya'nın "Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması"ndan onayını çekmesine dair hazırlanan yasa tasarısı, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sunuldu.

PUTİN YASAĞA ONAYINI ÇEKTİ

Kremlin Bilgi Portalı’nda yayımlanan açıklamada, yasa tasarısının Putin tarafından onaylandığı belirtildi. Putin’in imzasının ardından Rusya, Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması onayını resmen geri çekmiş oldu.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da ekim ayında yapılan oturumda, Rusya'nın anlaşmaya verdiği onayın iptaline dair hazırlanan yasa tasarısı oylamaya sunulmuştu. Tasarıya oturuma katılan 412 milletvekili "evet" oyu verirken, ret oyu veya çekimser oy kullanan olmamıştı. Üst meclis Federasyon Konseyi'nde yapılan oylamada ise, tasarı sıfıra karşı 156 "evet" oyuyla kabul edilmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ABD’nin zaten anlaşmaya hiçbir zaman dahil olmadığını, Rusya’nın geri çekilme kararıyla dengelerin eşitleneceğini söylemişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Alperen 5 ay önce Şikayet Et
    Bu iş burda bitmez. Nükleer savaş değil ama Nükleer silahlanma dönemi geri geliyor. Özellikle İran nükleer güce ulaşırsa Suudi Arabistan, BAE, Türkiye, Yunanistan, Mısır gibi en az 10 ülkenin de bu anlaşmadan çekileceğini tahmin ediyorum. Tabi bu durum özellikle yeterince sorunu olan gezegenimiz için pek iyi olmayacak.
    Cevapla
  • Bitlisli hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Niye bizlerde incirlik kurecik bide butun politika islerimizi iptal edebiliriz daha neyi bekliyoruz bu iş mitinglerle olmuyor onlara anlayacagi dilden cevap vereceksin
    Cevapla
  • 6545 5 ay önce Şikayet Et
    aferim putin doğru yoldasın daha kararlı o yolda yürü abd kanada nato alçaklarının anladığı tek dil savaş ve güçtür bugün tarihten buyana tek bir islam ülkesinin nükleer gücü olsundu asla kimse bölgesel küresel savaş adalet ve hakszlık yapamazdı
    Cevapla
  • DSL 5 ay önce Şikayet Et
    Her nükleer silah üreten ülkeler nükleer silah denemistir denemeyen yok bu Tür silah üreten dener sasirrmadik
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Şanghay İşbirliği Örgütü ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü ABD’yi bölgeye sokmaz. Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaosa sürüklenmesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti